O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Pomoč za prizadete v poplavah bomo zbirali še do četrtka

Velenje, 20. maj 2014 - V Mestni občini Velenje smo se zaradi izjemnega odziva občank in občanov odločili, da bomo humanitarno akcijo zbiranja pomoči za prizadete v poplavah v Srbiji ter Bosni in Hercegovini podaljšali do četrtka zvečer, že danes pa smo v Prijedor in Lukavac (BiH) poslali prve tovornjake s pomočjo.

V Velenju smo doslej zbrali že 9.387 kilogramov oblačil, obutve, hrane, higienskih potrebščin in druge pomoči za mesto Lukavac in 9.527 kilogramov pomoči za mesto Prijedor. V Bosno in Hercegovino smo tako že napotili štiri velike zabojnike.

Občanke in občane obveščamo, da bo humanitarna zbiralna akcija trajala do četrtka, 22. maja, zvečer. Tako lahko tudi še jutri in v četrtek med 8. in 18. uro svoj prispevek oddajo na Kopališki cesti 3 v Velenju (Dom borcev in mladine).

Občanke in občane obveščamo tudi, da smo oblačil zbrali že dovolj, zato prosimo, da prispevajo predvsem posteljnino, odeje, škornje, svetilke, sanitetni ter higienski material (npr. plenice) in hrano.

Rdeči križ je tudi v velenjskih trgovinah TUŠ pripravil vozičke, v katere lahko občanke in občani odložijo hrano in druge izdelke, ki jih želijo prispevati za prizadete v poplavah.

Vsem, ki pomagajo in prispevajo svoj delež k uspešni humanitarni akciji, se iskreno zahvaljujemo.