O-STA

NLB organizirala strokovno managerski dogodek o mednarodnem poslovanju

Danes, 28. maja 2014, je NLB za svoje stranke organizirala strokovno managerski dogodek o izvoznem financiranju, ki se ga je udeležilo preko 200 predstavnikov podjetij iz vse Slovenije. Srečanje je bilo namenjeno mednarodnemu poslovanju podjetij, predvsem poslovnim in finančnim tveganjem, ki jih lahko zmanjšajo s pomočjo banke.

Podjetnike sta uvodoma pozdravila predsednik uprave NLB Janko Medja in član uprave NLB Blaž Brodnjak. Oba sta poudarila, da želi biti NLB aktiven partner podjetjem in skupaj z njimi ustvarjati pozitivne zgodbe.

Po pozdravnem nagovoru je podjetnikom spregovoril Minister za gospodarstvo in uspešen gospodarstvenik Metod Dragonja, ki je med drugim povedal: "Okrevanje gospodarske aktivnosti se je v Sloveniji začelo v zadnjem četrtletju lanskega leta. Izvoz postaja pomemben dejavnik okrevanja, konkurenčnost podjetniškega sektorja pa ključni dejavnik razvoja."
Glavno strokovno predavanje sta pripravila vrhunska strokovnjaka NLB za finančna orodja in storitve Helena Belingar, direktorica Sektorja za dokumentarno poslovanje in Goran Pušić, vodja Poslovalnice za trgovanje s strankami in organizacijskimi enotami.

Svojo vizijo in podjetje, s katerim je osvojil 20 držav vzhodne Evrope in Balkana, je predstavil predsednik upravnega odbora podjetja Studio Moderna, Sandi Češko. "Pozdravljam nove iniciative in drugačen, dinamičen pristop banke do gospodarstva, ki temelji na razumevanju poslovnih procesov," je poudaril v razgovoru z moderatorjem.
Na pripravljenih študijah primerov štirih slovenskih, mednarodno naravnanih podjetjih, smo udeležencem predstavili štiri sklope finančnih orodij NLB - štiri kompletne uporabe različnih finančnih instrumentov, ki sta jih v svojem strokovnem predavanju podrobno predstavila Belingarjeva in Pušič.

Za udeležence smo pripravili belo knjigo o mednarodnem poslovanju in finančnih orodjih. NLB bo zaradi velikih izvoznih priložnostih in povečevanja izvoza nadaljevala z dogodki za izvoznike tudi v prihodnje.