O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - V Velenju v "Tednu ljubiteljske kulture" zasadili visokoraslo hruško

Velenje, 18. junij 2014 - Včeraj, v torek, 17. junija, popoldne sta župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič in direktorica Uprave Mestne občine Velenje Andreja Katič v družbi članoc Šaleške folklorne skupine Koleda na travniku pri Galeriji Velenje zasadila visokoraslo hruško - sadno drevo stare slovenske avtohtone vrste.

Dogodek, ki smo ga pripravili v sodelovanju z Javnim skladom Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Območno izpostavo Velenje, smo pripravili v vseslovenskem "Tednu ljubiteljske kulture", ki poteka med 15. in 22. junijem. Simbol "Tedna ljubiteljske kulture" je rodovitno drevo, ki ponazarja dostopnosti in raznolikost naše kulture, ohranjanje kulturne dediščine in tudi skrb za biotsko raznovrstnost Slovenije ter simbolno obnovo po žledolomu.

Prav tako smo se s tem simbolnim dejanjem želeli pokloniti vsem, ki svojo energijo in čas namenijo ljubiteljski kulturi.

V kulturnem programu so nastopili kvartet Svit pod vodstvom Marine Hrovat Božnik in plesalci Šaleške folklorne skupine Koleda.

Pripenjamo tudi fotografije z dogodka (avtorica fotografije Edita Fric).