O-STA

SZJ MSS: Najavljamo zaključno prireditev natečaja Prostovoljec leta 2013

Najava zaključne prireditve

PROSTOVOLJEC LETA 2013

Mladinski svet Slovenije (MSS) letos že dvanajstič, pripravlja zaključno prireditev natečaja Prostovoljec leta, ki bo v petek, 27. junija 2014, ob 16:00 v Križankah (Trg francoske revolucije 1) v Ljubljani. Prireditev gosti Mestna občina Ljubljana na čelu z županom Zoranom Jankovićem. Pri podelitvi priznanj bodo poleg ljubljanskega župana sodelovali še ministrica dr. Anja Kopač Mrak, minister dr. Jernej Pikalo ter predsednica MSS Tea Jarc. Častni pokrovitelj natečaja Prostovoljec leta 2013 je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

V natečaj je letos 134 različnih prijaviteljev prijavilo 187 posameznikov in 42 projektov. Veseli nas, da prostovoljstvo v teh težkih časih ostaja živo oziroma ima še večjo vlogo in tako še bolj prispeva h kvaliteti našega vsakdanjega življenja in lajšanju problemov s katerimi se vsakodnevno soočajo številni prebivalci Slovenije.

Na prireditev v ljubljanske Križanke so povabljeni vsi prijavljeni prostovoljci in predstavniki institucij - prijaviteljev v natečaj, med katerimi so različne mladinske, humanitarne in druge nevladne organizacije, centri za socialno delo, socialni zavodi, šole ipd. Tudi tokrat bomo podelili nazive najboljšim prostovoljcem in projektom: Naj prostovoljka in Naj prostovoljec v treh starostnih kategorijah in naziv Naj prostovoljski projekt ter dve posebni priznanji, posebej pa še naziva Naj mladinski voditelj in Naj mladinski projekt.

Imena nagrajencev bodo znana šele ob sami podelitvi, lahko pa navedemo, da ključni nagrajenci prihajajo iz naslednjih večjih mest oz. njihove bližnje ali daljne okolice: Celje, Domžale, Jesenice Ljubljana, Maribor, Murska Sobota, Ptuj, Ravne na Koroškem in Velenje.

Prostovoljci in projekti so bili izbrani na podlagi natečaja, ki ga je Mladinski svet Slovenije v februarju letos objavil že dvanajstič zapored. Z njim pa povabil vse institucije in posameznike, ki v svoje dejavnosti vključujejo prostovoljstvo, da prijavijo svoje najboljše prostovoljce, prostovoljke in projekte za leto 2013. Po zaključku natečaja je izbor za Naj nazive opravila komisija, sestavljena iz predstavnikov Slovenske filantropije, Zavoda Nefiks, Mladinske mreže MaMa, Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Ministrstva za javno upravo, Fakultete za socialno delo, Urada RS za mladino, Mladinskega sveta Slovenije ter mladinskih organizacij.

Povezave:

· Objava natečaja.

· Predstavitev projekta Prostovoljec leta z vsemi podatki iz prejšnjih let.

· Lanskoletna razglasitev nagrajencev

Za več informacij lahko pišete na pr@mss.si ali pokličete na 041 897 616 (Borut).