O-STA

Želja in cilj: Zaključek pogajanj v PV v obojestransko korist

(Ljubljana, 3.7.2014) Na Holdingu Slovenske elektrarne, večinskemu delničarju Premogovnika Velenje d. d. (PV) je danes potekal sestanek, ki so se ga udeležili generalni direktor HSE Blaž Košorok, predsednik uprave PV Ivan Pohorec in predsednik nadzornega sveta Premogovnika Velenje Jože Kaligaro. Predsednik uprave PV je poročal o dogajanjih v premogovniku in predstavil svoje videnje nadaljnjih pogovorov in pogajanj z rudarji, ki že tretji dan spontano stavkajo. Posebej je izpostavil pomen ukrepov, ki jih izvajajo za zagotavljanje varnosti v jami.

Tako generalni direktor HSE kot predsednik nadzornega sveta PV sta poudarila, da bosta pri izhodu iz nastale situacije v okviru pooblastil aktivno sodelovala, s ciljem in željo, da se pogajanja zaključijo v obojestransko korist.

"Razumemo nejevoljo zaposlenih v PV zaradi napovedanih ukrepov za racionalizacijo in optimizacijo poslovanja. Dejstvo je, da bodo določeni kompromisi na obeh straneh nujno potrebni," je poudaril Blaž Košorok, generalni direktor HSE.