O-STA

Turistična destinacija Dežela Celjska se tudi letos predstavlja na 47. MOS-u v Celju

Na skupnem razstavnem prostoru v Hali E se bo samostojno predstavilo več kot 50 turističnih ponudnikov destinacije DEŽELA CELJSKA.

Celje, 11. september 2014, Da turizem res združuje in povezuje Turistična destinacija Dežela Celjska dokazuje tudi letos s četrto skupno predstavitvijo 20. občin (Celje, Laško, Dobrna, Vojnik, Štore, Zreče, Slovenske Konjice, Vitanje, Vransko, Braslovče, Tabor, Polzela, Prebold, Žalec, Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina, Rogatec, Podčetrtek, Kozje, Šentjur, Dobje), združenih v destinacijo na 47. Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju.

Predstavitev destinacije na 47. MOS-u je del promocijskih aktivnosti, ki jih Zavod Celeia Celje izvaja v okviru nadaljevanja projekta " RDO DEŽELA CELJSKA", letos kot pogodbeno partnerstvo med javnim in zasebnim sektorjem. Na skupnem razstavnem prostoru v Hali E se bo v času 47. MOS-a, od srede 10.9.2014 do ponedeljka 15.9. 2014 samostojno predstavilo več kot 50 turističnih ponudnikov destinacije DEŽELA CELJSKA. Od petka do nedelje bodo vsak dan prisotni predstavniki partnerskih zdravilišč: Rimske terme, Terme Olimia, Terme Zreče, Turistično gospodarstvo Rog. Slatina (GH Sava in Hotel Zagreb), ki bodo obiskovalce seznanili z novostmi in ugodnimi cenami za prihajajočo jesen in zimo. Ostali, manjši turistični ponudniki, se bodo predstavljali skupaj z gostinstvom kot tudi različnimi dopolnilnimi dejavnostmi.

Zaradi ogromnega interesa po aktivnem nastopu s strani turističnih ponudnikov v okviru projekta RDO DEŽELA CELJSKA, je bila sprejeta odločitev, da sejemske dneve razdelimo na " subregijske " dneve. Tako se danes predstavlja subregija SPODNJESAVINJSKO (koordinator dogajanja je ZKŠT Žalec), v petek OBSOTELJE & KOZJANSKO (koordinator je RA Sotla), v soboto OSREDNJE CELJSKO (koordinator je Zavod Celeia Celje) in v nedeljo DRAVINJSKO (koordinator je RA Kozjansko, TIC Slovenske Konjice in LTO Zreče).

Vsi, ki sodelujemo v Turistični destinaciji Dežela Celjska, smo zelo zadovoljni z obiskom včerajšnjega prvega dne sejma za katerega ocenjujemo, da je bil večji kot prejšnja leta. K temu je zagotovo pripomogla cenejša vstopnica (zgolj 2 EUR) kot tudi nižje cene parkiranja.

V priponki prilagamo tudi fotomaterial

Utrinek iz včerajšnje predstavitve (iz fotoarhiva Zavoda Celeia Celje).

Več info: Urša Dorn, Svetovalka za turizem, ursa.dorn@celje.si, 041 608655.