O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Lukova vila v uporabo velenjskim tabornikom

Velenje, 12. september 2014 - V ponedeljek, 15. septembra, ob 16. uri bo župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič uradno predal ključe Lukove vile velenjskim tabornikom. Prav tako bomo javno podpisali pogodbo o oddaji objekta z zemljiščem v brezplačno uporabo. Podpisniki pogodbe bodo Mestna občina Velenje, Šaleška zveza tabornikov Velenje, Društvo tabornikov Rod jezerski zmaj Velenje ter Društvo tabornikov Lilijski grič Pesje.

Kot smo vas že obveščali smo letos julija od podjetja PV Invest, d. o. o., odkupili objekt, t. i. Lukova vila s pripadajočim zemljiščem, ki leži v bližini objekta Doma obrambe ter gozdnih površin ter je zaradi lege primeren za izvajanje taborniške dejavnosti. Vrednost nepremičnine, ki obsega objekt (60 m²) z dovozno potjo in dvoriščem v izmeri 464 m², je znašala 98 tisoč evrov.

Uprava Mestne občine Velenje se je v dogovoru z vodstvi velenjskih tabornikov odločila, da jim nepremičnino preda v brezplačno uporabo. Poleg navedenih nepremičnin so v neposredni bližini še zemljišča (travnik, gozd) v površini 3.410 m² v lasti Mestne občine Velenje, ki jih bomo prav tako predali v uporabo za taborniško dejavnost.

Vljudno vabljeni!