O-STA

September v Šaleški in Savinjski dolini mozaik družinskih doživetij

Velenje, 16. september 2014 - V okviru septembrskega dogajanja v Šaleški in Savinjski dolini in 25. Pikinega festivala (21. do 27. septembra 2014), ki ga vsako leto organizira Festival Velenje, poteka v koordinaciji Regionalne razvojne agencije SAŠA ORA akcija Pikin aktivni oddih, ki je v prvi vrsti namenjena družinam.

Ponudniki Savinjske in Šaleške doline so ob tem pripravili družinam prijazne ponudbe. V času festivala se bodo lahko otroci brezplačno peljali na Golte, družine bodo lahko ugodneje bivale v apartmajskem naselju v Termah Topolšica, kjer so pripravili poseben Pikin paket. Ljubitelje vodnih športov čaka rafting na živahni reki Savinji. Za tiste, ki so raje na suhem, sta prava izbira adrenalinski park za otroke v Kampu Menina in obisk pravljičnega gozda v Logarski dolini. Dvodnevne ponudbe družinskega gusarskega raziskovanja Velenja vključujejo tudi 2 uri Pikinega varstva, ki jih lahko starši izkoristijo za obisk Muzeja premogovništva.

Pikin festival je največja otroška prireditev v Sloveniji, ki jo v zadnjih letih obišče več kot 100 tisoč obiskovalcev. V času festivala se na različnih lokacijah v Velenju odvija več ustvarjalnih delavnic, razstav, koncertov, gledaliških predstav, Pikin kino, Pikin planinski pohod, v okviru festivala pa poteka tudi humanitarna akcija.


Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje