O-STA

Zlato priznanje za Gorenjeve inovatorje

Velenje, Brdo pri Kranju, 17. september 2014 - Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je danes že dvanajstič podelila nacionalna priznanja za najbolj inovativna podjetja in inovatorje v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih. Gorenjevi inovatorji so za novo generacijo samostojnih hladilno-zamrzovalnih aparatov širine 600 mm prejeli zlato priznanje. Gorenje je večkratni prejemnik nagrad za inovativnost GZS.

Gorenje je novo generacijo samostojnih hladilno-zamrzovalnih aparatov širine 600 mm pod imenom IonGeneration uvedlo na trge lani poleti, med kupci pa so bili novi hladilniki dobro sprejeti. Danes predstavljajo hladilno-zamrzovalni aparati IonGeneration skoraj polovico vseh hladilnikov, ki jih Gorenje proizvede.

Izvršni direktor za razvoj v Gorenju Boštjan Pečnik je o nagrajeni novi generaciji samostojnih hladilno-zamrzovalnih aparatov povedal: "Pri razvoju aparatov smo si za cilj zastavili ustvariti idealne pogoje za shranjevanje vseh vrst hrane. Razvili smo inovativne, okolju in uporabniku prijazne izdelke. Aparati v najvišjih razredih so med drugim nadgrajeni z edinstveno tehnologijo samodejnega prilagajanja, kjer senzorji spremljajo uporabnikove navade in temu ustrezno prilagajajo delovanje aparata. S tem smo zagotovili enakomerno temperaturo v aparatu, kar prispeva k podaljšani svežini hrane, obenem pa smo prihranili energijo."

Gorenje je za šest razvojnih novosti vložilo tudi patentne prijave, in sicer za inovativne izvedbe hladilnega sistema, posode kondenzata in nastavljivih posod v vratih hladilnika, za način zaustavitve izvleka predala v hladilniku, za izviren nosilec steklenic in za večfunkcionalno posodo za shranjevanje živil.

Elizabeta Biluš

vodja zunanjega komuniciranja

elizabeta.bilus@gorenje.com