O-STA

Ciril Globočnik se je srečal z zaslužnimi občinami

(Radovljica, 24.9.2014) - Sinoči se je neodvisni kandidat za župana občine Radovljica Ciril Globočnik, sestal z občankami in občani, ki so v iztekajočem se mandatu njegovega županovanja, prejeli občinska priznanja. Gre za ljudi, ki so izkazali podporo prostovoljstvu, solidarnosti in pokazali smisel za vizijo, razvoj, na svojih področjih pa dosegajo odlične rezultate. Srečanja ki je mnoge prijetno presenetilo, se je udeležilo prek 70 odstotkov vseh prejemnikov občinskih priznanj občine Radovljica in večina neodvisnih kandidatov Liste Cirila Globočnika.

"Ste izbranci. Ste elita v tem okolju. Z lastnim delom ste dokazali, da ste sposobni, imate voljo, željo in dosegate rezultate. Smiselno vam je prisluhniti in upoštevati vaše nasvete," je zbrane nagovoril Miran Rems, nosilec Liste Cirila Globočnika in dosedanji podžupan občine.

Prejemnica medalje občine Radovljica za uspešno izvajanje programa PUM - Projektno učenje za mlajše odrasle, gospa Mateja Rozman Amon je povedala, da čeprav je v občini veliko upokojencev, se ti odlično odzivajo na programe ki jih nudijo v Medgeneracijskem centru.

S tem se strinja tudi Franc Renko, prejemnik občinske medalje za dolgoletno uspešno in predano delo na mestu predsednika Društva upokojencev Radovljica. "V Radovljici je prek 20% starejših občank in občanov, ki se veselijo, ko kdo pokaže zanimanje zanje, in počaščeni, ko to stori župan. Strinjamo se z odločitvijo, da je strokovni vidik bolj pomemben za občino kot politični. Vseeno pa si želimo, da bi se o nas pisalo manj poročil - mnogo raje kot to bi videli, da se tisti ki ga naše življenje zanima, z nami sreča."

Tudi gospa Irena Moro, ki bo decembra prejela pečat občine Radovljica za donatorstvo in prizadevanje za uporabo avtohtonih slovenskih semen je povedala, da je zadovoljna, da ji je življenje omogočilo, da lahko naredi nekaj za skupnost. Ob tem je izrazila željo, da bi v občini uspeli ustvariti semensko banko rastlin, s čimer bi občane povabii, da pomagajo priti ljudem do zdrave hrane.

Prejemnik velike plakete občine za prispevek k arhitekturni in urbanistični podobi današnje Radovljice in širše okolice Marko Smrekar, je povzel zadovoljstvo ob spoznanju, da se je v zadnjem mandatu urejanje prostora razporedilo na celotno občino. Sam je mnenja, da ni dobro ozko, lokalistično gledanje na prostor, temveč povezovanje med kraji, s čimer dobimo prostor, širino, in postanemo močnejši. "Le tako bomo lažje organizacijsko in življenjsko sodelovali in širili kvaliteto prostora," je povedal Smrekar.

Gospod Avguštin Mencinger, ki je leta 2012 prejel pečat občine za prostovoljno javno delo, in je že tri mandate v občinskem svetu je povedal, da je bil zadnji mandat, poseben, saj v njem ni bilo čutiti politike. "Ker se je župan moral boriti za vsako odločitev, so bile te kvalitetne. Razvoj občine je pokazal tudi, da premoremo veliko solidarnosti in želje po lepem, dobrem, kvalitetnem," je povedal Mencinger.

Gašper Primožič, ki je prejel pečat občine za uspešno vodenje Harmonikarskega orkestra Glasbene šole Radovljica in Kulturno umetniškega društva Radovljica je povedal, da so v občini izjemno dobri pogoji za delovanje, ki so ime občine ponesli daleč v svet prav zaradi njenega bogatega kulturnega življenja in uspehov tu delujočih glasbenikov.

Z njim se je strinjal tudi Ivan Prešern - Žan, ki je kot mojster trobente, prejel medaljo občine za dolgoletno, uspešno in ustvarjalno delo na glasbenem področju ter za spodbujanje kulturne dejavnosti v občini in širše. Povedal je, da je v Radovljici krasno delati, saj te ljudje vedno tako lepo sprejmejo.

Tomaž Čufer, prejemnik pečata občine za izjemne uspehe na področju vrtnarstva je bil v svojem izvajanju kritičen do šolskega sistema, ki otrok ne uči podjetništva. "Otroci ne vedo od kod pride denar. Pobudo o odprtju Inkubatorja za mlade bi nemudoma podprl, tudi svoj prosti čas bi jim namenil, da bi jim le pomagal k boljši prihodnosti," je povedal Čufer. Z njim se je strinjala tudi predstavnica Območne Obrtno-podjetniške zbornice Radovljica.

Predsednik Čebelarskega društva Radovljica, Franc Šolar, ki je prejel pečat občine za več kot petdesetletno aktivno delovanje na področju čebelarstva je zbrane seznanil z uvedbo projekta apiterapije in aromaterapije v občini, ob tem pa državo pozval k ukinitvi davka na čebele. "Marija Terezija in Lenin sta prepovedala davek na čebele, pri nas pa smo ga uvedli," je povedal in pozdravil Čebelarski center, ki je v občino uvedel kopico novosti in možnosti na tem področju.

Jože Tonejc, prejemnik občinske medalje za dolgoletno uspešno delo na športnem področju v Nogometnem klubu Šobec Lesce je povedal da je ponosen, da pri nas trenirajo tudi tuje reprezentance, ter da klub vključuje tako otroke ki nimajo toliko sredstev, kot tudi otroke iz drugih občin. "Slednje je odraz našega strokovnega dela. Še nekaj naporov bomo morali vložiti v ureditev garderob, a ob tem se zavedamo, da je lahko pridobivanje soglasja dolgotrajen in drag postopek," je povzel Tonejc.

Da dosega šport v občini visoke standarde je potrdil tudi olimpijec, prejemnik medalj in pečata občine Radovljica za športne uspehe na področju veslanja Sadik Mujkič, ki svoj čas namenja otrokom. "Pomembno je, da so otroci na varnem. In s tem ko jim dajemo možnost, da se z nečem ukvarjajo, smo naredili zanje dobro delo."

Gospod Mitja Mladenovič, ki je prejel občinsko medaljo za dolgoletno aktivno delovanje v Prostovoljnem gasilskem društvu Ljubno je tako povzel zadnji mandat župana: "V Gasilski zvezi Radovljica deluje 1.500 gasilk in gasilcev. Za gasilerijo, kjer delujem že 50 let, je bil prispevek Cirila Globočnika doslej največji."

"Želel sem slišati česa si želite, kje vidite možnosti, da bi lahko bilo še bolje, da bi naša občina še bolj zasijala," se je v zahvalo zbranim, med katerimi so bili tudi Andrej Pečjak, Skupina prostovoljcev Prava smer, direktor podjetja Dali šport, Tadej Gomboc in mnogi drugi, izrekel Globočnik.

Fotografijo lahko uporabite brez omejitev avtorskih pravic.

Za morebitne objave se vam najlepše zahvaljujemo.

www.cirilglobocnik.si