O-STA

Velenje v znamenju 25. Pikinega festivala

Velenje, 25. september 2014 - Velenje je v znamenju 25. Pikinega festivala, katerega častna pokroviteljica je letos predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije Darja Groznik, tema letošnjega festivala pa je Zemlja pleše.

Otvoritveni družinski dan je bil rekordno obiskan, saj je v mesto privabil 30 tisoč malih in velikih Pik. Tudi v soboto, zadnji dan Pikinega festivala, pričakujemo večje število obiskovalcev.

Prav zaradi tega bo v soboto, 27. septembra 2014, brezplačni mestni avtobus "Lokalc" vozil od 8. do 18. ure. Vsako polno uro bo odhod večjega avtobusa iz Avtobusnega postajališča Velenje (Kopališka cesta 2 a), ki bo občanke in občane ter obiskovalce vozil po Rumeni progi do prizorišča Pikinega festivala (redni vozni redi "Lokalca" so objavljeni na spletni strani www.velenje.si).

Občanom in obiskovalcem omogočamo tudi 24 ur na dan, vse dni v letu brezplačno parkiranje v kletni etaži parkirne hiše nakupovalnega centra Mercator (zgornja etaža parkirne hiše pa bo v soboto odprta do 21. 15), ki se nahaja v bližini Avtobusnega postajališča Velenje.

Obiskovalci se bodo lahko v soboto peljali tudi s Pikinim dvonadstropnim panoramskim avtobusom. Odhodi bodo vsake pol ure od 10. 30 do 18. ure. Pikin avtobus vas bo popeljal na krožno vožnjo po mestu, znamenitosti mesta pa bo predstavila Pika vodička. Cena vožnje bo stala 1,50 evra za odrasle in 1 evro za otroke. Vozovnice bodo na prodaj v soboto pri stojnici Turistično-informacijskega centra Velenje, ki se bo nahajala pri Beli dvorani.

V soboto, 27. septembra 2014, se bo ob 17. uri pri Zelenem odru pričela zaključna slovesnost festivala v okviru katere bo župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič podeli najvišja festivalska priznanja - zlate pike. Sledil bo koncert Nine Pušlar.

Prijazno vabljeni v Pikino Velenje!

Lep pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje