O-STA

Županov sprejem starejših občank in občanov

Danes, v sredo, 1. oktobra, na mednarodni dan starejših, bo ob 18. uri v Domu kulture Velenje župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič sprejel starejše občanke in občane mestne občine Velenje.


V Velenju se dobro zavedamo pomena dobrega sodelovanja in sožitja različnih generacij za razvoj našega mesta, saj smo med drugim prejeli tudi naziv Starosti prijazno mesto. S številnimi aktivnostmi si prizadevamo, da ustvarjamo čim boljše pogoje za kvalitetnejše življenje starejših, za enakost vseh generacij, za pravičnost, za solidarnost.


Prav tako spodbujamo aktivno staranje, kar pomeni, da naj bi starejši v tretjem življenjskem obdobju ostali delovno in družbeno aktivni ter da bi živeli čimbolj aktivno, zdravo in zadovoljno življenje.


Želimo si, da bi naše medgeneracijsko sodelovanje še okrepili, zato si bomo za še kvalitetnejše življenje starejših vsekakor prizadevali tudi v prihodnje.

Gostje sprejema si bodo lahko ogledali monodramo "Mišo je frajer, Janko pa hajer" v izvedbi igralca Gledališča Velenje Karlija Čretnika.

Prijazno vabljeni, da se sprejema udeležite tudi predstavniki medijev.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Mestna občina Velenje

Kabinet župana


Aleksandra Forštner, univ.dipl.politolog
Služba za odnose z javnostmi

T: 03/8961 736, F: 03/8961 654

www.velenje.si