O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Nova spletna stran www.velenje.si

Velenje, 2. oktober 2014 - V teh dneh, ko v Mestni občini Velenje s številnimi dogodki in prireditvami zaznamujemo praznik naše občine in jubilejno 55. leto, je novo podobo dobila tudi občinska spletna stran www.velenje.si.

Z nenehnim povečevanjem rabe spletnih tehnologij, ko vsi postajamo stalni dnevni gosti interneta, smo v upravi Mestne občine Velenje ugotovili, da je obstoječa spletna stran ne ponuja več storitev na želeni ravni. V obdobju od zasnove prejšnjega spletišča v letu 2007 do danes so se pojavile nove, zmogljive prenosne naprav vseh oblik in velikosti, predvsem pa so se močno povečale hitrosti prenosa podatkov, sploh tistih po mobilnih povezavah. Zato smo se odločili za njihovo temeljito prenovo, ki bo ob tem, da bo ponujala uradne informacije izboljšala vse vidike spletne pojavnosti naše občine. Prenove spletišča smo se lotili celostno in posodobili tako videz kot dostopnost do podatkov in orodja za upravljanje strani. Uporabniki bodo poleg povsem spremenjenega videza na naslovnici najprej opazili "Hitre povezave", kjer je z enim klikom dostopnih več kot 90 % najbolj obiskanih spletnih strani starega spletišča. Bistveno smo izpopolnili iskalnik po spletnih vsebinah, ki po novem najde vse od objav odlokov, sporočil za javnost do telefonskih številk zaposlenih v upravi Mestne občine Velenje. Uporabniki mobilnih telefonov in tablic bodo spoznali prednosti "odzivnega oblikovanja" spletne strani, ki prilagaja velikosti okna brskalnika ali prikazovalne naprave brez manjšanja tekstov in slik. V veliki meri smo posodobili vsebine in fotografsko gradivo, ki so po novem še lažje dostopne in bolj smiselne. Dodali smo nove vsebine in temeljito prenovili način vzdrževanja, ki je po novem lažji, bolj odziven in s tem bolj ažuren.

Prenovo spletnih strani je izvedlo podjetje AV Studio, d. o. o. Za prenovo je Mestna občina Velenje namenila 9.464,40 evrov brez DDV.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje