O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Velenje vabi

Velenje, 3. oktober 2014 - Mestna občina Velenje bo ta konec tedna v sodelovanju z različnimi organizatorji pripravila številne prireditve.

Že danes, 3. oktobra 2014, bomo ob 11. uri v Galeriji na prostem Velenje na pešpoti med pošto in Kardeljevim trgom odprli novo razstavo z naslovom "Zeleno Velenje". S štirinajstimi izbranimi fotografijami avtorja Romana Bora predstavljamo nekatere zelene kotičke našega mesta. Drugi del razstave je namenjen projektu LAS "Učni parki Šaleške doline", v okviru katerega je med drugim nastalo pet učnih parkov pri osnovnih šolah v velenjskih primestnih krajevnih skupnostih.

Danes popoldne, ob 15. 30, bomo na promenadi v Šaleku (pri trgovini Mercator) namenu predali tri nove pridobitve v krajevni skupnosti Šalek - tržnico z nadstreškom, igrišče brez igral za najmlajše na osrednjem prostoru sprehajališča ter ureditev forma vive s klopjo ob Osnovni šoli Šalek.

Danes ob 16. uri bomo preizkusili novo sodobno športno igrišče pri Osnovni šoli Šalek. Na njem bomo pripravili priložnostni nogometni turnir, na katerem bodo sodelovale ekipe otrok in organiziranih rekreativnih skupin. Zbrane bo ob 18. uri pozdravil župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič.

V soboto, 4. oktobra 2014, bomo med 9. in 13. uro na Titovem trgu prvič organizirali prireditev "Podjetno Velenje se predstavi", ki je namenjena promociji storitev in ponudbe podjetij, ki imajo sedež v Velenju.

Jutri, 4. oktobra, se bo ob 10. uri na ploščadi pred Domom kulture Velenje ob 55-letnici mesta Velenje pričel nastop Godbe veteranov Univerze za III. življenjsko obdobje Velenje in Moškega pevskega zbora Društva upokojencev Velenje.

Festival Velenje bo prav tako v soboto, 4. oktobra 2014, med 8. in 13. uro na Cankarjevi ulici organiziral že 11. Jesenski sejem, ki je namenjen predstavitvi ter prodaji pridelkov in ozimnice s podeželja, cvetja, izdelkov domače obrti ter pripomočkov za vrtnarstvo, cvetličarstvo in kmetovanje. V sklopu prireditve bodo izvedli tudi 10. Golažijado.

Izvajalci projekta Odprte hiše Slovenije pa v soboto, 4. oktobra 2014, vabijo na voden ogled obnovljene promenade in nove parkirne hiše pri zdravstvenem domu v Velenju.

Ob 11. uri se bo pričel voden ogled promenade, ob 12. uri pa voden ogled parkirne hiše. Zbirno mesto bo na Cankarjevi ulici, na začetku promenade.

Prijazno vabljeni v Velenje!