O-STA

Velenje tudi letos med najlepšimi mesti

Velenje, 15. oktober 2014 - Turistična zveza Slovenije je včeraj, 14. oktobra 2014, v Portorožu že 23. leto zapored podelila nagrade v okviru projekta Moja dežela - lepa in gostoljubna. Velenje je letos osvojilo prvo mesto v spletnem glasovanju za najlepše in najgostoljubnejše med večjimi slovenskimi mesti in drugo mesto po mnenju komisije v kategoriji "NAJ lepše - NAJ gostoljubno večje mesto". "Tudi industrijska mesta so danes turistična priložnost. Urejene informativne table, krožišča z vodometi, urejeno otroško igrišče tudi za otroke s posebnimi potrebami, brezplačno urejeno kopališče ob jezeru, nova info tabla v avtokampu Jezero, ... Zanimive so tudi zgodbe potopljenih vaseh, ki se skrivajo pod površjem Velenjskega jezera," je komisija Turistične zveze Slovenije zapisala v obrazložitvi nagrade.

Od 13. do 15. oktobra 2014 so v Portorožu potekali tudi Dnevi slovenskega turizma, v okviru katerih so letos prvič gostili tudi tradicionalno Motivacijsko srečanje skrbnikov portala www.slovenia.info. Skrb za vsebino in urejanje zapisov na portalu www.slovenia.info temelji po vzoru številnih nacionalnih turističnih organizacij na široki skrbniški mreži, kjer okoli 150 lokalnih skrbnikov ažurirajo podatke o lokalni turistični ponudbi na uradnem slovenskem turističnem portalu. Med skrbniki lokalne ponudbe na portalu www.slovenia.info je tudi Mestna občina Velenje - Turistično-informacijski center Velenje (TIC Velenje), ki je prejel posebno priznanje kot najboljši skrbnik v Sloveniji.

Poleg priznanja je TIC Velenje prejel tudi nagrado, ki omogoča dvotedensko oglaševanje na spletni strani www.slovenia.info, sponzorirano objavo na Facebook strani Feel Slovenia ter brezplačen najem polovice pulta za predstavitev ponudbe na evropskem turističnem sejmu ali borzi po lastni izbiri.

Velenje je že vrsto let opaženo kot izjemno urejeno in gostoljubno mesto. Zraslo je na črnem premogu, načrtno in premišljeno, po zamislih uglednih evropskih in krajinskih arhitektov. S svojo moderno mestno arhitekturo je povsem drugačno od preostalih mest in številni turisti so nad mestom prijetno presenečeni. Mnogi si mesto s premogovnikom in razvito industrijo predstavljajo povsem drugače, kot je v resnici. Letošnje praznovanje pomembnih obletnic: 55 let od uradnega odprtja novo zgrajenega mestnega središča in 750 let od prve pisne omembe trga, smo v Velenju zaznamovali tudi s prenovo mestnega središča ter tako pridobili moderen in privlačen prostor za sprehode in druženje.

Z obnove mestne promenade je Velenje postalo prepoznavno tudi kot mesto z lepim centrom.V okviru projekta Moja dežela - lepa in gostoljubna je Velenje lani v kategoriji "večja mesta" zasedlo drugo mesto. Doslej je Velenje že šestkrat (1995, 1999, 2001, 2007, 2009, 2010) prejelo prvo nagrado za urejenost, leta 2011 drugo mesto, leta 2012 pa tretje mesto ter prvo mesto v spletnem glasovanju.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje