O-STA

Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč

Velenje, 13. november 2014 - V ponedeljek, 17. novembra 2014, bo ob 18. uri pri Osnovni šoli Mihe Pintarja Toleda priložnostna prireditev ob svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč.

V kratkem kulturnem programu bodo nastopili učenci Osnovne šole Mihe Pintarja Toleda, zbrane pa bo pozdravil tudi župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič.

Že osmo leto zapored se Zavod Varna pot skupaj s številnimi vladnimi in nevladnimi organizacijami ter v sodelovanju z Evropskim združenjem žrtev prometnih nesreč pridružuje mednarodnemu gibanju in zaznamovanju svetovnega dneva spomina na žrtve prometnih nesreč.

V okviru akcijskega programa "Desetletje za večjo prometno varnost 2011-2020" bodo letošnje aktivnosti po vsem svetu potekale pod sloganom: "Hitrost ubija! Predvidi svojo hitrost".

Dan spomina na žrtve prometnih nesreč želi odgovoriti na potrebo svojcev žrtev prometnih nesreč po javnem priznanju njihove izgube in bolečine ter javnost opozoriti, da so smrt ali poškodbe zaradi prometnih nesreč nenadni in izjemno travmatični dogodki, ki imajo dolgotrajne, pogosto dosmrtne posledice. Vsako leto se žal še vedno na milijone ljudi po svetu pridruži tistim, ki že trpijo zaradi prometnih nesreč.

V Velenju vsako leto prireditev ob svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč pod pokroviteljstvom Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Velenje pripravi ena od velenjskih osnovnih šol.

V primeru slabega vremena, bo prireditev v avli Osnovne šole Mihe Pintarja Toleda.

Vljudno vabljeni in prijazen pozdrav,
Služba za odnose z javnostmi MO Velenje