O-STA

Vabilo na novinarsko konferenco na temo volonterskih pripravništev (18.11.2014 ob 10.00 uri)

Spoštovani,

vabimo vas, da se udeležite novinarske konference Mladinskega sveta Slovenije in Sindikata Mladi plus na temo volonterskih pripravništev, ki bo potekala

v torek, 18. novembra 2014, ob 10.00 uri

v prostorih Mladinskega sveta Slovenije, na Dunajski 5 v Ljubljani.

Na Mladinskem svetu Slovenije in v Sindikatu Mladi plus že dlje časa opozarjamo na problem volonterskih pripravništev, ki se izrabljajo kot mehanizem za koriščenje poceni oz. zastonj delovne sile, pri čemer so v to prisiljeni predvsem mladi. Takšno izvajanje pripravništev ni v skladu s siceršnjimi nacionalnimi, evropskimi in mednarodnimi delovnopravnimi normami in mladim omejuje možnosti za ustrezno doseganje avtonomije ter krši osnovne človekove pravice, kot sta pravica do enakega plačila za enako delo oz. pravičnega plačila za delo in pravica do pravičnih in zadovoljivih delovnih pogojev.

Na novinarski konferenci bosta sodelovali Tea Jarc, predsednica Mladinskega sveta Slovenije (MSS), in Sanja L. Trojar, predstavnica Sindikata Mladi plus, ki bosta opozorili na problematiko volonterskih pripravništev in predstavili predloge oz. konkretne pobude za njeno rešitev.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na Boruta Cinka (041 897 616) ali pišete na pr@mss.si.

Vljudno vabljeni!