O-STA

Gorenje z novo generacijo pečic na kuhinjskem sejmu LivingKitchen v Kölnu

LivingKitchen zbirališče najpomembnejših igralcev iz sveta kuhinj

Velenje, Köln/Nemčija, 22. januar 2015 - Gorenje se do 25. januarja predstavlja na specializiranem sejmu za proizvajalce kuhinjskega pohištva, gospodinjskih aparatov in ostalih gospodinjskih pripomočkov LivingKitchen, ki poteka vsake dve leti v okviru mednarodnega pohištvenega sejma IMM v Kölnu. V središču Gorenjevega razstavnega prostora je nova generacija vgradnih kuhalnih aparatov s poudarkom na novih pečicah, ki so glavna produktna novost Skupine Gorenje v letošnjem letu.

Sejma LivingKitchen se letos udeležuje 215 razstavljavcev, od tega jih je skoraj polovica nenemških, kar je za 22 % več kot v letu 2013. Povečana prisotnost razstavljavcev izven Nemčije potrjuje vedno večji pomen sejma v mednarodnem prostoru. Sejem, ki se je začel 19. januarja, je do 23. januarja namenjen strokovnim obiskovalcem, 23. januarja pa bo svoja vrata odprl tudi širši javnosti. Organizatorji pričakujejo, da si bo novosti iz sveta kuhinj ogledalo približno 150.000 obiskovalcev.

Gorenje se na sejmu predstavlja z novo generacijo vgradnih kuhalnih aparatov, ki so jih Gorenjeve razvojne ekipe razvile na podlagi dolgoletnih izkušenj in znanja. Nove pečice tako odlikujejo napredne rešitve, kot so na primer sistem posebnega kroženja zraka MultiFlow 360°, ki zagotavlja enakomerno zapečenost hrane, v kombiniranih parnih pečicah pa sistem MultiSteam 360° in čista para preprečujeta, da bi se hrana v pečici razmočila, razkuhala ali pa bila premalo pečena. Najnovejše mikrovalovne pečice s posebno tehnologijo Stirrer zagotavljajo enakomerno razporeditev mikrovalov in s tem omogočajo, da se jedi v pečicah enakomerno pogrejejo ali odmrznejo. Večfunkcijske in kombinirane parne pečice ter vgradne mikrovalovne pečice so prevlečene s kakovostnim in visoko odbojnim emajlom SilverMatte, ki je odporen na najvišje temperature, paro in mikrovalove. Gorenjeve nove pečice in kuhališča na sejmu preizkuša tudi nemški ajurvedski kuhar Volker Mehl, ki z njihovo pomočjo za obiskovalce sejma pripravlja okusne jedi.

Nova generacija vgradnih kuhalnih aparatov s poudarkom na pečicah je najnovejša produktna novost Skupine Gorenje v letošnjem letu. Za potrebe proizvodnje novih pečic je Gorenje posodobilo proizvodne tehnologije v velenjski tovarni, investicija v novo opremo pa je znašala 9,5 milijona evrov.