O-STA

Župan bo sprejel predstavnike Vlade Republike Srbske (BiH)

Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič bo jutri, 29. januarja 2015, v protokolarni sobi Mestne občine Velenje sprejel delegacijo iz Republike Srbske (BiH). Delegacijo bo vodila predsednica Vlade Republike Srbske mag. Željka Cvijanović. Spremljala jo bosta minister za industrijo Peter Djokić in poslanec v Narodni skupščini Marko Vidaković.

Namen srečanja je okrepiti gospodarsko, kulturno, športno in politično sodelovanje, poiskati možnosti za izmenjavo dijakov in študentov ter za skupno koriščenje evropskih sredstev, predvsem v okviru programa Obzorje 2020 za odličnost v znanosti in industriji ter v okviru programov Evropa za državljane, Erasmus + in Mediteran na področju "mehkih" politik.

Po sprejemu pri županu Mestne občine Velenje bo delegacija obiskala tudi velenjsko podjetje Gorenje, ki je največji izvoznik Republike Slovenije v BiH.

Na jutrišnji sprejem vabimo tudi predstavnike medijev.

Fototermin bo od 14. ure do 14.10 v protokolarni sobi Mestne občine Velenje (Titov trg 1, drugo nadstropje), po koncu srečanja (od 15.30 do 15.45) pa bodo udeleženci srečanja v sejni dvorani Mestne občine Velenje na voljo za izjave.

V primeru, da želijo novinarske ekipe spremljati obisk delegacije v podjetju Gorenje, je potrebna predhodna najava (jan.skoberne@velenje.si ali 040 431 576).

Prijazno vabljeni, da se pomembnega razvojnega srečanja, katerega cilj je povečati število delovnih mest in ustvariti novo dodano vrednost, udeležite tudi predstavniki medijev!

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Mestna občina Velenje

Kabinet župana


Mag. Maša Kočevar

Služba za odnose z javnostmi

T: 03/8961 546, F: 03/8961 654

www.velenje.si