O-STA

Informativni dnevi na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani

Elektrotehnika in multimedija sta del vsakdana in brez njiju ni prihodnosti. Svoj odtis puščata v vseh vejah moderne znanosti, kjer ju potrebujejo pri svojem tehnološkem napredku.

Pridruži se nam na informativnih dnevih in razišči svet elektrotehnike ter multimedije:

· v petek, 13. februarja 2015, ob 10. uri

· v petek, 13. februarja 2015, ob 15. uri

· v soboto, 14. februarja 2015, ob 10. uri

Predstavitve vseh študijskih programov, projektov uspešnih diplomantov elektrotehnike, tehnoloških podjetij in študentskih aktivnosti, bodo potekale v avli Fakultete za elektrotehniko v Ljubljani, na Tržaški cesti 25.

Poleg informacij o študiju elektrotehnike, aplikativne elektrotehnike, multimedije in multimedijskih komunikacij boste lahko obiskali predstavitev interaktivnih eksperimentov in projektov s področij elektrotehnike in multimedije. Tako boste lahko na zanimiv način sami raziskali različna področja, na katerih inženirji elektrotehnike in multimedije puščajo svoj odtis - med drugim se bodo predstavili tudi:

- S področja avtomatike in informatike: vodenje satelitov in demonstracija obračanja satelita s pomočjo reakcijskih koles, animacija opazovanja površja s pomočjo Google Earth.

- S področja biomedicinske tehnike: projekti naših študentov, ki so nastali v okviru predmetov Medicinska elektronika ter Meritve in senzorji v biomedicini.

- S področja multimedije: demonstracija video prenosa v živo s prizorišča dogajanja in virtualnega studia, študentski projekti, RTV reportažno vozilo. V multimedijski dvorani bo v več terminih potekalo predvajanje študentskega filma.

- S področja elektronike: študentska projekta plazma zvočnik in barvni klavir.

- S področja elektroenergetike: eksperimentiranje s svetlobo in pametne inštalacije, pogledali pa si bomo tudi, kako se projektira daljnovod.

- S področja mehatronike: pogledali si bomo sinhrono delovanje dveh motorjev ter odkrivali nove pristope pri modeliranju električnih strojev.

- S področja robotike: voziček cybathlon in robotski hokej.

- S področja tehniške kakovosti: kombinacija akustične in termovizijske kamere.

- S področja telekomunikacij: eksperimenti, povezani s sledenjem gibanja in konceptom biološke povratne vezave za izboljšanje gibanja.

Obiskovalci informativnih dnevov boste spoznali tudi uspešna podjetja in startupe, lahko boste izkoristili individualno svetovanje o možnostih vpisa in študija ter se udeležili vodenih ogledov raziskovalnega okolja po želenih laboratorijih fakultete. Celotno dogajanje in predstavitve študijskih programov boste lahko spremljali tudi v neposrednem prenosu na tv.ltfe.org.

Več na: www.fe.uni-lj.si in www.spremenisvet.info