O-STA

Na UL FE se je zaključila 10. Slovenska fotovoltaična konferenca

Ljubljana, 20. 6. 2024 - Na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani (UL FE) se je včeraj zaključila že 10. Slovenska fotovoltaična konferenca, na kateri so se udeleženci seznanili z najnovejšimi dosežki, tehnologijami in dobrimi praksami. Slovenija je na področju fotovoltaike stopila v korak z državami, ki se zavedajo pomena obnovljivih virov energije in pospešeno širijo izgradnjo teh tehnologij. V hitro spremenljivem geopolitičnem okolju pridobivajo pomen predvsem lastni viri energije, pri katerih ima fotovoltaika velik potencial in izreden doprinos.

Jubilejna izvedba fotovoltaične konference

Letošnjo jubilejno 10. Slovensko fotovoltaično konferenco so na UL FE organizirali v sodelovanju s Tehnološko platformo za fotovoltaiko. Dogodek je bil namenjen seznanitvi udeležencev z aktualnimi novostmi in trendi razvoja, izmenjavi znanstvenih in strokovnih spoznanj in vpogledu v konkretne izkušnje, primere uspešnih pristopov in dobrih praks ter razvojne dejavnosti na področju trajnostne energetike. Vzporedno s konferenco SLO-PV 2024 so si obiskovalci na razstavni prireditvilahko ogledali bogato ponudbo slovenskega fotovoltaičnega trga in vzpostavili nove poslovne stike.

Po besedah dekana UL FE, prof. dr. Marka Topiča, ki že od leta 2006 vodi Slovensko fotovoltaično konferenco smo, kar se tiče fotovoltaike, četudi so sedaj sončne elektrarne v velikem razmahu, šele na začetku poti njene vsesplošne uveljavitve.

Minister za okolje, podnebje in energijo Bojan Kumer je v otvoritvenem nagovoru čestital ob jubilejni 10. Slovenski fotovotaični konferenci in se obenem zahvalil za pomemben doprinos fotovoltaične stroke pri uvajanju obnovljivih virov energije.

Več informacij o dogodku je na voljo na spletni strani http://slo-pv.fe.uni-lj.si.