O-STA

Predstavitev ženske profesionalne in moške kontinentalne kolesarske ekipe

Spoštovani prijatelji kolesarstva,

vabimo vas na predstavitev ženske profesionalne kolesarske ekipe BTC City Ljubljana in moške kontinentalne ekipe Radenska Ljubljana, ki bo 24. februarja ob 13.00 uri v Zgornjem lapidariju na Ljubljanskem gradu.

Druga sezona tekmovanj prve poklicne ženske kolesarske ekipe je pred vrati. Že v prvi sezoni so dekleta presegla pričakovanja, tako po rezultatih kot tudi po prepoznavnosti Slovenije in blagovnih znamk, ki jih predstavljajo. V letošnjo sezono vstopa ekipa prenovljena. Pridružile se ji bodo nove članice iz Azerbajdžana, Srbije in Italije. Letošnja novost je tudi kolesarska šola za mlada dekleta, ki bo začela delovati pod mentorstvom trenerjev Kolesarskega društva Rog. Prav tako bo v Sloveniji premierno štart prve in druge etape Gira Rosa, največje ženske kolesarske dirke na svetu.

Luka Pibernik je lani zapustil članske vrste Radenske Kuota in v letošnji sezoni zastopa barve Lampre Merida. Moška kontinentalna ekipa je pridobila nekatere nove člane iz svojih mladinskih vrst in mladinskih vrst ostalih slovenskih kolesarskih klubov ter bo ena najmlajših na svetu.

Na predstavitvi bomo poleg novosti in okrepitev ekipe predstavili tudi tekmovalne programe obeh selekcij.

Predstavitev bosta počastila tudi častna pokrovitelja ekip, ljubljanski župan Zoran Janković in predsednik uprave BTC d.d., gospod Jože Mermal.

Vljudno vabljeni.

Gorazd Penko Direktor Maratona Franja BTC City Športni direktor in trener ekipe BTC City Ljubljana

Marko Polanc Direktor in trener moške kontinentalne ekipe Radenska Ljubljana