O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Parkirišče Promenada finalist "Architizer A+ Awards"

elenje, 27. marec 2015 - Parkirišče Promenada v Velenju je bilo izbrano za finalista letošnje izvedbe "Architizer A+ Awards" s sedežem v New Yorku. To je največji arhitekturni portal na svetu z več kot milijonom rednih mesečnih uporabnikov. V kategoriji "Transportation - Parking Structures" se poteguje tako za nagrado strokovne žirije (Architizer A+ Jury Award) kot za nagrado občinstva (Architizer A+ Popular Choice Award).

Z izgradnjo nove dvoetažne parkirne hiše v lanskem letu, v kateri je na voljo 140 parkirnih mest ter dva poslovna prostora in javna stranišča, smo občankam in občanom ter obiskovalcem omogočili lažji dostop do storitev Zdravstvenega doma Velenje. Za izdelavo idejne zasnove prenove velenjske promenade, avtorja Deana Laha, je bil kot najugodnejši ponudnik izbran ljubljanski arhitekturni biro Enota, d. o. o., za izvajalca del pa podjetji RGP, d. o. o. in HTZ Velenje, I. P., d. o. o.


Za projekt lahko glasujete na spletni strani: http://awards.architizer.com/public/voting/?cid=41, kjer najdete tudi podrobnejšo predstavitev projekta. Glasovanje traja do vključno 3. aprila.

Velenjsko promenado pa si je v tem mesecu ogledala tudi posebna komisija Sklada arhitekta Jožeta Plečnika, saj je nominirana za Plečnikovo nagrado 2015 s strani Društva arhitektov Ljubljana. Plečnikova nagrada je najprestižnejše in osrednje javno priznanje za vrhunsko stvaritev na področjih arhitekture, urbanizma, krajinske arhitekture in notranje opreme, ki pomeni najkvalitetnejšo arhitekturno realizacijo slovenskega avtorja. Rezultate bodo sporočili v maju.