O-STA

Nov logistični terminal v Bukarešti

Zaposleni v Cargolog-Weiss so se sredi februarja preselili v nove prostore

Zaradi širitve podjetja Gebrüder Weiss v Bukarešti je njegova podružnica Cargolog Weiss Romania zgradila nov terminal. Logistična ekipa se je vanj vselila mesec dni po končani gradnji.

"Potrebovali smo večji in modernejši terminal, da bi lahko izboljšali naše storitve in zadostili vedno večjemu povpraševanju na romunskem tržišču," je Silviu Carabasu, direktor romunske podružnice Cargolog Weiss Romania, pojasnil razloge za selitev. "Če izvzamemo običajne infrastrukturne težave, ki smo jih morali premagati, je gradnja novega terminala potekala hitro in je bila končana v šetih mesecih. Vselitev je bila možna mesec dni po končani gradnji," je dodal Carabascu.

Tako stranke kot tudi vseh 25 zaposlenih v podjetju Cargolog Weiss se v novih, moderno opremljenih in prijaznejših prostorih na bulvarju Lulia Mania počutijo dobro. Logistika in skladiščenje zdaj ustrezata zahodnim standardom, pravi Thomas Weiser, ki je v podjetju Gebrüder Weiss zadolžen za Bolgarijo, Romunijo in Slovaško. Poudaril je še, da je strop novega skladišča visok deset metrov in da ga je možno celo ogrevati. Z novimi prostori pa je Cargolog Weiss Romania tudi povečal ponudbo storitev, posebej na področju zračnega in pomorskega transporta.

94 lokacij po vsem svetu

Skupina Gebrüder Weiss zaposluje skupno 3321 oseb na 94 lokacijah po vsem svetu. V zadnjem poslovnem letu je skupni dohodek podjetja, ki ima sedež v Voralbergu, znašal 560 milijonov evrov. Cargolog Weiss Romania deluje od leta 1994 in zaposluje 30 oseb.

Kontakt:

Gebrüder Weiss Press Office: Johannes Angerer

press@weisslogistics.com

Bundesstrasse 110, A-6923 Lauterach

Tel: +43 5574 696 500

Mobil: +43 664 43 29 707

www.weisslogistics.com