O-STA

Družba Gebrüder Weiss Bratislava se je preselila v nove prostor

Odločitev je bila sprejeta kot začasna rešitev pred članstvom Slovaške v EU leta 2004 Prejšnji poslovni prostori so postali premajhni in niso ustrezali standardom Evropske unije. Zdaj se je podjetje Gebrüder Weiss Bratislava preselilo v začasne prostore in skladišča. Prišlo je tudi do nekaterih kadrovskih sprememb. Tako je podružnica v Košicah zaposlila dodatnega delavca.

Prostori družbe Gebrüder Weiss na Roznavski ulici so pokali po šivih. Poleg tega pa tudi velikost skladišča ni dosegala evropskih standardov, delavci pa so delali na dveh lokacijah. Selitev je bila zato neizbežna..

Firma Gebrüder Weiss Bratislava je našla primerne prostore le nekaj kilometrov proč, na Stavitelski ulici. Delavci se preselili v zadnjem tednu marca.

Kot je dejala direktorica Gebrüder Weiss Slovakia Anna Mrazova: "Odločili smo se, da pred vstopom Slovaške v EU maja 2004 ne gradimo novega terminala. Po vstopu bodo namreč naše stranke prešle od skladiščenja v Bratislavi k dostavi brez vmesnega skladiščenja. To pomeni, da bo dostava izdelkov potekala neposredno od glavnega skladišča v zahodni in srednji Evropi." Zato novi prostori na Stavitelski ulici "predstavljajo le začanen kompromis, ki pa bi ga radi dokončno uredili leta 2005. Kako bomo to storili, je odvisno od razmer po vključitvi v EU." Gebrüder Weiss zdaj dela v veliko boljših pogojih, v večjih in svetlejših prostorih. Anna Mrazova je povedala: "Zdaj imamo celo nadstropje zase. Dvigala sicer nimamo, vendar je to dobro za našo kondicijo." Direktorica meni, da je skupni prostor pomemben dodatek, kjer se delavci srečujejo, kar prispeva k družinskemu vzdušju v Gebrüder Weiss.

Podružnico Gebrüder Weiss v Košicah je okrepila Dusana Feckova. Dvajsetletna uslužbenka bo pomagala Magdaleni Kurianovi, ki skrbi za prodajo v vzhodni Slovaški. Tako je Gebrüder Weiss Eastern Slovakia trdno v rokah žensk.

Logistično podjetje Gebrüder Weiss ima 94 predstavništev po svetu in zaposluje 2985 ljudi. Družba, ki ima sedež v avstrijskem Vorarlbergu, je v zadnjem finančnem letu ustvarila okrog 555 milijonov evrov prometa. Gebrüder Weiss Slovakia ima podružnice v Bratislavi, Zilini in Košicah. Ustanovljena je bila januarja 1993 in trenutno zaposluje 50 ljudi.