O-STA

Nov partner, novo skladišče

Podjetje Gebrüder Weiss Croatia je uspelo pridobiti pomemben partnerski projekt

Partnerstvo s Siemensom in novo skladišče v Zagrebu - Gebrüder Weiss Croatia ima v tej balkanski državi, ki je v procesu preoblikovanja, sloves ekonomsko uspešnega podjetja, ki prispeva k tlakovanju težavne poti te države v Evropsko unijo.

"Po dolgih pogajanjih smo uspeli pridobiti podizvajalski projekt za Siemens," pravi Jadranka Eisenwagner, direktorica zagrebške podružnice Gebrüder Weiss Croatia, ki je vesela nove stranke. Siemens zaposluje na Hrvaškem 980 ljudi. Na naših lokacijah v Zagrebu, Osijeku, Splitu in Rijeki proizvajamo izdelke s področja elektronike, ki so večinoma namenjeni izvozu.

Podružnici Gebrüder Weiss v Zagrebu je bila zaupana celotna skladiščna logistika za Siemens Croatia. "Zato smo morali istočasno poskrbeti za potrebne skladiščne zmogljivosti," je pojasnila Jadranka Eisenwagner.

Robni Terminal, pomemben poslovni servisni center v Zagrebu, je prav pred kratkim zgradil skadišče, ki se razteza na približno 1000 kvadratnih metrih površine. Siemensov projekt je bil odločilen za novo skladišče in pripadajoče poslovne prostore so oddali podjetju Gebrüder Weiss. Jadranka Eisenwagner: "Odslej bomo delali z lastnim osebjem v lastnem skladišču, v bližnji prihodnosti pa bomo vzpostavili še lastno carinsko skladišče. " Do sedaj je te storitve izvajal Robni Terminal.

Odločitev, usmerjena v prihodnost

Od 500 do 700 kvadratnih metrov skladišča je na voljo za Siemensovo skladiščno dejavnost. Za sprejem in odpremo 10.000 proizvodov so odgovorni štirje Siemensovi delavci. Računovodstvo poteka neposredno preko podatkovnega omrežja SAP, za katerega imata obe podjetji, Gebrüder Weiss in Siemens, potreben vmesnik.

Odločitev za zagon dejavnosti skladiščne logistike - še posebej s partnerjem, kot je Siemens - bo odločilno oblikovalo prihodnost podjetja Gebrüder Weiss in je nadaljnji korak na poti k EU. To je jasno, pravi Jadranka Eisenwagner.

94 lokacij po vsem svetu

Skupina Gebrüder Weiss zaposluje skupno 3321 oseb na 94 lokacijah po vsem svetu. V zadnjem poslovnem letu je skupni dohodek podjetja, ki ima sedež v Voralbergu, znašal 560 milijonov evrov. Gebrüder Weiss Croatia deluje od septembra 2000 in trenutno zaposluje 23 oseb.

Dodatni podatki:ž

Gebrüder Weiss Press Office: Johannes Angerer

press@weisslogistics.com

Bundesstrasse 110, A-6923 Lauterach

Tel: +43 5574 696 500

Mobile: +43 664 43 29 707

www.weisslogistics.com