O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - V torek prireditev Športnik leta 2014

Velenje, 3. april - V torek, 7. aprila 2015, se bo ob 18. uri v Domu kulture Velenje začela prireditev Športnik leta 2014. Na prireditvi bomo podelili priznanja najzaslužnejšim športnicam in športnikom v mestni občini Velenje za leto 2014.

Nominirance in goste bosta pozdravila župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič in predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik.

Na prireditvi bodo nastopili Zoran Predin, plesna skupina Zmajčice, stand up komik Uroš Kuzman in predstavnik "parkour" scene Dominik Sky.

Športna zveza Velenje je na podlagi razpisa za izbor naj športnika v letu 2014, ki so ga objavili januarja letos, prejela predloge klubov in društev, ki delujejo v mestni občini Velenje. Predloge je pregledala posebna komisija za izbor naj športnice in športnika ter jih ocenila na podlagi razpisa in pravilnika o priznanjih Športne zveze Velenje. Izbrala je tri nominirance ter med nominiranimi najboljše za vsako od razpisanih kategorij.

V Velenju smo nazive športnik leta prvič podelili leta 1971 (za leto 1970). Prireditev odtlej organiziramo vsako leto, saj želimo odlične rezultate športnikov nagraditi in jim izreči javno priznanje ter jih spodbuditi in motivirati za nadaljnje športno udejstvovanje.

Vstopnine za prireditev Športnik leta ni!