O-STA

OZJ Mestne občine Velenje - Ovžen sum kaznivega dejanja v Zdravstvenem domu Velenje

Spoštovani,

obveščamo vas, da so celjski kriminalisti ovrgli sum, da je v primeru zdravljenja bolnega dojenčka v Zdravstvenem domu Velenje konec januarja prišlo do kaznivega dejanja.

Kot so v začetku februarja pojasnili na Policijski upravi Celje, so na podlagi prijave staršev kriminalisti zbirali informacije in preverjali razloge za sum opustitve zdravstvene pomoči otroku v Zdravstvenem domu Velenje.

Vodstvo Zdravstvenega doma Velenje je 5. februarja pojasnilo, da so starši iz Šmartnega ob Paki v petek, 29. januarja, popoldne svojega otroka zaradi bruhanja in driske pripeljali v dežurno ambulanto. Tam ga je pregledal specialist urgentne medicine, ki je otroka napotil na zdravljenje v bolnišnico Slovenj Gradec. Izvid obravnave in napotnico za sprejem na pediatrični oddelek so starši prejeli nekaj minut po 17. uri, na otroški oddelek bolnišnice v Slovenj Gradcu pa je bil otrok sprejet isti večer nekaj pred 21.30. Ob sprejemu ni bil prizadet, zaradi izsušitve je dobil ustrezno terapijo, kot je takrat pojasnil direktor Zdravstvenega doma Velenje Jože Zupančič. Kot je razvidno iz izjave bolnišnice, so pri dojenčku potrdili okužbo z rota in adeno virusom. Dojenček je prejel terapijo v obliki hranjenja z adaptirano formulo, ki jo je prejemal že doma. Po hranjenju je nastopila alergijska reakcija, ki je po prejemu ustrezne terapije izzvenela. Stanje dojenčka je bilo po navedbah bolnišnice ves čas stabilno, a so se zaradi otrokove starosti in v skladu s pediatrično doktrino odločili za premestitev na Pediatrično kliniko v Ljubljani, kjer so po Zupančičevih navedbah potrdili diagnozo in zdravljenje.