O-STA

14. Dnevi elektrotehnike - interaktivne predstavitve sodobnih tehnologij

Prvi teden v maju bo v znamenju interaktivnih predstavitev sodobnih tehnologij. Fakulteta za elektrotehniko v sodelovanju s Tehniškim muzejem Slovenije organizira že 14. Dneve elektrotehnike, ki se bodo odvili med 5. in 8. majem ter 10. maja v Tehniškem muzeju v Bistri pri Vrhniki.

Raziskovalci, učitelji in študenti UL FE bodo predstavili interaktivne eksperimente s področja najsodobnejših tehnologij in tako se bodo lahko vsi obiskovalci pobližje spoznali z delom in tehnologijo, ki jo razvijajo na Fakulteti za elektrotehniko. Predstavitve eksperimentov bodo za zaprte skupine potekale od torka, 5. maja, do petka, 8. maja. V nedeljo, 10. maja, pa bodo med 10. in 18. uro odprte za javnost.

Obiskovalci 14. Dnevov elektrotehnike bodo lahko v nedeljo, 10. maja 2015, ob 16. uri, v stebrični dvorani TMS Bistra prisluhnili tudi predavanju z naslovom Multimedija - kreativne tehnologije v službi človeka. Vse pogosteje se v vsakdanjem življenju srečujemo z izrazi, kot so "multimedija", "interaktivnost", "uporabniška izkušnja" ... A kako dobro zares poznamo in razumemo pomen multimedije? Kako nam lahko multimedijske storitve in naprave pomagajo ob delu in v prostem času? Kaj je na voljo danes in kaj nas čaka za ovinkom v bližnji prihodnosti? Na ta vprašanja bomo iskali odgovore skupaj z dr. Jožetom Guno iz Laboratorija za multimedijo UL FE.

Dneve elektrotehnike si lahko ogledate z nakupom muzejske vstopnice. Več informacij na: programi@tms.si oz. 01/750 66 72.