O-STA

Mladinski svet Slovenije vas vabi vas na posvet o stanovanjski problematiki "Gremo na svoje"

ki bo v torek, 5. maja ob 14:00 v prostorih Poligona, Tobačna ulica 5, v Ljubljani.

Spregovorili bomo o najemništvu, o zadružništvu in o možnostih nakupa stanovanj, kot jih predvideva aktualni predlog Nacionalnega stanovanjskega programa. Na posvetu bomo tudi predstavili (delne) rezultate ankete za najemnike, ki je še vedno v teku.

Posvet je namenjen vsem (mladim), ki jih tematika zanima ali pa se tudi sami soočajo z iskanjem primernega stanovanja oz. prvič (dolgoročno) rešujejo svoj stanovanjski problem - in niso nujno več mladi po letih. Prisotni bodo vabljeni, da spregovorijo o svojih izkušnjah ter izrazijo svoja mnenja in predloge. Prosimo, da svojo udeležbo potrdite do 4. maja 2015 do 16:00 na . stanovanja@mss.si

Na posvet so vabljeni tudi predstavniki resornega ministrstva - Ministrstva za okolje in prostor, predstavniki poslanskih skupin Državnega zbora ter strokovnih združenj in nevladnih organizacij, ki se ukvarjajo s stanovanjsko problematiko.

Morebitnim predstavnikom medijev, ki bodo želeli več informacij, morebitne izjave ipd. bomo namenili zadnje pol ure (16:30 - 17:00); seveda pa so vabljeni, da se udeležijo celotnega posveta.

pojasnilo:

Posvet bo trajal 2-3 ure, z enim odmorom za kavo. Prostori Poligona (Poligon, kreativni center: www.poligon.si) so v prvem nadstropju stavbe, v kateri ima spodaj prostore tudi upravna enota (sektor za upravne notranje zadeve). Dogodek poteka v okviru Evropskega tedna mladih.