O-STA

[Opomnik]: Vabilo na posvet o stanovanjski politiki z naslovom Gremo na svoje! (5.5.2015 ob 14. uri v prostorih Poligona)

Mladinski svet Slovenije vas vabi vas na posvet o stanovanjski problematiki

GREMO NA SVOJE!

ki bo potekal jutri, 5. maja ob 14:00, v prostorih Poligona, Tobačna ulica 5, v Ljubljani.

Spregovorili bomo o najemništvu, o zadružništvu in o možnostih nakupa stanovanj, kot jih predvideva aktualni predlog Nacionalnega stanovanjskega programa. Na posvetu bomo tudi predstavili (delne) rezultate ankete za najemnike, ki je še vedno v teku.

Posvet je namenjen vsem (mladim), ki jih tematika zanima ali pa se tudi sami soočajo z iskanjem primernega stanovanja oz. prvič (dolgoročno) rešujejo svoj stanovanjski problem - in niso nujno več mladi po letih. Prisotni bodo vabljeni, da spregovorijo o svojih izkušnjah ter izrazijo svoja mnenja in predloge. Prosimo, da svojo udeležbo potrdite do 5. maja do 10.00 ure na stanovanja@mss.si.

Na posvet so vabljeni tudi predstavniki resornega ministrstva - Ministrstva za okolje in prostor, predstavniki poslanskih skupin Državnega zbora ter strokovnih združenj in nevladnih organizacij, ki se ukvarjajo s stanovanjsko problematiko.

Morebitnim predstavnikom medijev, ki bodo želeli več informacij, morebitne izjave ipd. bomo namenili zadnje pol ure (16:30 - 17:00); seveda pa ste vabljeni, da se udeležite celotnega posveta. Za dodatne informacije smo vam na voljo na stanovanja@mss.si ali na 041 401 257 (Tanja).

pojasnilo:

Posvet bo trajal 2-3 ure, z enim odmorom za kavo. Prostori Poligona (Poligon, kreativni center:www.poligon.si) so v prvem nadstropju stavbe, v kateri ima spodaj prostore tudi upravna enota (sektor za upravne notranje zadeve). Dogodek poteka v okviru Evropskega tedna mladih.