O-STA

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu na 13. Forumu obrti in podjetništva na Bledu

Minister Gorazd Žmavc se je udeležil 13. Foruma obrti in podjetništva v Grand Hotelu Toplice na Bledu, katerega glavni namen je bil seznaniti vlado z zahtevami malega gospodarstva.

Po kratkem neuradnem sestanku z ministri in predstavniki OZS je sledil uradni del Foruma, kjer so zbrane goste nagovorili predsednik vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar, predsednik Obrtne zbornice Slovenije Branko Meh in župan občine Bled Janez Fajfar. Sledila je kratka predstavitev zahtev slovenske obrti in podjetništva ter odzivi ministrov/ministric ter predstavnikov vlade na le-te. Med 106 zahtevami obrtnikov je bilo izpostavljenih 10 najpomembnejših. Obrtniki so hkrati dobili priložnost postavljanja vprašanj panelistom oziroma predstavnikom vlade.

V svojem nagovoru je minister Žmavc poudaril, da so srečanja kot je Forum obrti in podjetništva, s svojo obliko in združevanjem različnih resorjev, izjemno pomembni in bi morali postati stalnica. Poudaril je tudi, da je odgovornost vlade tudi v omogočanju razvoja družbe, ne le proračuna ter da se moramo začeti zavedati uspešnih Slovencev zunaj Slovenije in odpirati tržišče tudi v zamejstvo, pri čemer lahko veliko pomagajo slovenske skupnosti v tujini.