O-STA

Likovna dela Draga Medveda v Savinovem likovnem salonu Žalec

Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec vabi na odprtje razstave likovnih del ARCHEO.COM publicista in slikarja Draga Medveda, ki bo v četrtek, 11. junija 2015, ob 19. uri v Savinovem likovnem salonu Žalec.

Avtorja in njegova dela bo predstavila kustosinja Alenka Domjan.

V kulturnem programu ob otvoritvi bosta sodelovala Janja Teržan (flavta) in Jan Grobelnik (klavir).

Ustvarjalnost Draga Medveda zapolnjuje širok prostor, od publicistike do slikarstva, kamor se naseljujejo tudi druge kulturne ktivnosti. Še posebno kulturna dediščina, zapisana v kar nekaj monografskih študijah. Njegova slikarska dela so bila prvikrat postavljena v presojo javnosti leta 2002, čeprav sta platno in barva postala njegova sopotnika že konec šestdesetih let. Tokratna dela, s katerimi se predstavlja v Savinovem likovnem salonu, pa so nastala po letu 2010. Izhajajo iz čiste ustvarjalčeve invencije, ki se spontano sprošča v oblike čud(ež)nih podob, v (arhe)tipske figure in znake, ki jih pripisujemo starodavnim kulturam. Preprosta, linearna kompozicija ustvarja privid sončne pokrajine v intenzivnih, a harmonično ubranih

barvah, prostranih pogledov in vanje naseljenih izrisanih podob in zgodb.

Motivi nas spominjajo na prazgodovinsko pastoralno slikarstvo, ki skozi občutljivo barvno površino presevajo le svoje obline, medtem ko predstavna dokončnost izginja med barvnimi odtenki.

Razstava bo na ogled do 25. julija 2015, od 9. do 17. ure med tednom in od 9. do 12. ure ob sobotah. Ob nedeljah in praznikih je zaprto.

Več informacij: ZKŠT Žalec, 03 712 12 82 in 712 12 66.