O-STA

Zaključna prireditvev PROSTOVOLJEC LETA 2014 - 29.6.2015 ob 17. uri na Brdu pri Kranju

Mladinski svet Slovenije (MSS) bo danes, 29. junija 2015, ob 17. uri, v Kongresnem centru Brdo izvedel zaključno prireditev natečaja Prostovoljec leta. Prireditev bo gostil častni pokrovitelj projekta Prostovoljec leta predsednik RS Borut Pahor. Letos bodo tako že trinajstič zapored podeljena priznanja in Naj nazivi prostovoljcem in prostovoljskim projektom za dosežke iz preteklega leta. Pri podelitvi priznanj bosta poleg predsednika sodelovala še ministrica dr. Anja Kopač Mrak, ter predsednik MSS Tin Kampl.

V natečaj je letos 124 različnih prijaviteljev prijavilo 157 posameznikov in 45 projektov. Na prireditev na Brdu so povabljeni vsi prijavljeni prostovoljci in predstavniki prijaviteljskih organizacij v natečaj, med katerimi so različne mladinske, humanitarne in druge nevladne organizacije ter tudi javne institucije, predvsem osnovne in srednje šole. Podelili bomo naslednje nazive:Naj prostovoljka in Naj prostovoljec v treh starostnih kategorijah in naziv Naj prostovoljski projekt, posebej pa še nazivaNaj mladinski voditelj in Naj mladinski projekt ter priznanje za poseben dosežek na mladinskem področju.

Imena nagrajencev bodo znana šele ob sami podelitvi; lahko pa navedemo, da ključni nagrajenci prihajajo iz naslednjih mest oz. njihove okolice: Koper, Ljubljana, Murska Sobota, Novo mesto, Piran, Postojna, Ravne na Koroškem, Slovenska Bistrica in Slovenske Konjice.

Prostovoljci in projekti so bili izbrani na podlagi natečaja, ki ga je MSS objavil februarja letos, z njim pa povabil vse institucije in posameznike, ki v svoje dejavnosti vključujejo prostovoljstvo, da prijavijo svoje najboljše prostovoljce, prostovoljke in projekte za leto 2014. Po zaključku natečaja je izbor za Naj nazive opravila komisija, sestavljena iz predstavnikov Slovenske filantropije, Zavoda Nefiks, Mladinske mreže MaMa, Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Ministrstva za javno upravo, Fakultete za socialno delo, Urada RS za mladino, Zavoda Movit, Mladinskega sveta Slovenije ter nacionalnih mladinskih organizacij.

Povezave:

· Objava natečaja.

· Predstavitev projekta Prostovoljec leta s podatki iz prejšnjih let.