O-STA

Brezplačno parkiranje sedaj tudi v garažni hiši nad avtobusno postajo

Velenje, 1. julij 2015 - Mestna občina Velenje vsem občankam in občanom ter obiskovalcem od danes, 1. julija 2015, dalje omogoča brezplačno parkiranje tudi v garažni hiši nad avtobusno postajo.

V Mestni občini Velenje sedaj omogočamo brezplačno parkiranje za občane, dnevne obiskovalce in turiste že v dveh garažnih hišah, saj v poletnem času mesto obišče več obiskovalcev, med drugim tudi zaradi povečanega števila prireditev.

Predvidoma do konca leta bomo enotno uredili mirujoči promet na celotnem območju mestne občine Velenje, zato smo garažno hišo nad avtobusno postajo prevzeli v brezplačno uporabo do 31. decembra 2015. Mestna občina Velenje bo plačevala le stroške tekočega vzdrževanja, vezane na uporabo garažne hiše (stroški čiščenja, elektrike, zavarovanja, stroške upravljanja) v višini 1.900 evrov na mesec. V garažni hiši nad avtobusno postajo se nahajajo tri parkirne etaže. V 1. etaži je 83 parkirnih mest ter 16 parkirnih mest za invalide, v 2. etaži je 100 in v 3. etaži 108 parkirnih mest. V 3. etaži je nameščena rampa, saj jo uporabljajo abonenti, ki bodo tudi v prihodnje imeli v tej etaži zagotovljena parkirna mesta.

Brezplačno parkiranje je v Velenju na voljo tudi v garažni hiši Mercator (kletna etaža). Še vedno pa spodbujamo okolju prijazno uporabo brezplačnega mestnega avtobusnega prevoza Lokalc in brezplačno izposojo koles Bicy.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje