O-STA

IDC odslej neposredno spremlja tudi slovenski trg informacijskih tehnologij

Mednarodna analitska hiša IDC je prvi ponudnik tovrstnih storitev, ki se je odločil za neposredno spremljanje dogajanja na slovenskem trgu informacijskih tehnologij. IDC bo s svojim zastopnikom, podjetjem ARK Consulting, na trg vstopil v začetku junija, prve izgotovljene analize slovenskega zastopnika pa bodo na voljo v oktobru.

FRAMINGHAM, ZAGREB, LJUBLJANA, 27.5.2003 Korporacija IDC, vodilni svetovni ponudnik ključnih podatkov za podporo poslovnemu odločanju ter strateških in taktičnih vodil razvijalcem, ponudnikom ter uporabnikom informacijskih tehnologij, je od začetka junija dalje s svojim ekskluzivnim zastopnikom neposredno prisotna tudi na slovenskem trgu.

"Slovenski trg smo sicer raziskovali tudi doslej, saj je eden najbolj razvitih v tem delu Evrope in zaradi močnih stikov s sosednjimi državami pomemben tudi v širšem merilu," je dejal Boris Žitnik, direktor podjetja IDC Hrvatska, ki je tudi center podjetja za regijo Adriatic. "Poleg natančnejših rezultatov, ki jih zagotavlja neposredna prisotnost našega zastopnika na trgu, je to tudi razlog, da smo se odločili za poglobljeno udejstvovanje v Sloveniji."

Prvi slovenski analitik podjetja IDC je Boštjan Klajnščak, do sedaj novinar z bogatimi izkušnjami na področju informacijskih tehnologij ter dober poznavalec lokalnih razmer.

"Najprej se bomo osredotočili na dvig kakovosti pri raziskavah osnovnih tržnih pokazateljev," je dejal Boštjan Klajnščak, direktor podjetja ARK Consulting in hkrati tudi prvi analitik podjetja IDC v Sloveniji. "Tako lahko letos jeseni pričakujemo prve "slovenske" analize podjetja IDC. Nanašale se bodo predvsem na količine prodanih računalniških sistemov ter trende na tem področju, sproti pa bomo izdelovali tudi raziskave po naročilu.

O korporaciji IDC:

IDC ponuja poglobljen in zanesljiv vpogled ter nasvete glede prihodnosti e-poslovanja, interneta in tehnologije, s čimer svojim partnerjem ter strankam omogoča izdelavo boljših poslovnih strategij. V podjetju IDC predvidevamo gibanja na svetovnih trgih ter z uporabo kombinacije natančnih primarnih raziskovalnih tehnik ter poglobljenih konkurenčnih analiz analiziramo tehnološki razvoj ter profile izdelovalcev IT. Globalne raziskave z lokalno vsebino izdelujemo s pomočjo več kot 700 analitikov v 43 državah sveta, odjemalci podjetja IDC pa so največji svetovni dobavitelji opreme IT, organizacije IT in podjetja, ki se ukvarjajo z e-poslovanjem. Več informacij je na voljo na strani www.idc.com.

Kontaktni osebi:

ARK Consulting, Boštjan Klajnščak, s.p.

Cesta dveh cesarjev 2, 1000 Ljubljana

Tel.: +386 1 42 91 419

Fax: +386 1 42 97 476

e-pošta: mail@arkconsulting.org

Spletna stran: www.arkconsulting.org

Ana Bazdan

IDC Hrvatska

Srednjaci 8, 10000 Zagreb

Tel: +385 1 30 40 050

Fax: +385 1 30 40 061

e-pošta: ana.bazdan@idccroatia.hr

Spletna stran. www.idc.com,

www.idc-cema.com

www.idccroatia.hr