O-STA

Odvija se 24. mednarodna Elektrotehniška in računalniška konferenca

Med 21. in 23. septembrom poteka 24. mednarodna Elektrotehniška in računalniška konferenca - ERK, ki se prvič odvija v kongresnem centru hotela Bernardin v Portorožu. Konferenco organizira Inštitut inženirjev elektrotehnike in elektronike v sodelovanju s Fakulteto za elektrotehniko Univerze v Ljubljani in drugimi strokovnimi društvi.

Največje tehniško srečanje

ERK je največje tehniško srečanje pri nas in nudi pregled raziskovalnega dela na strokovnem tehniškem področju v Sloveniji. Elektrotehniške in računalniške konference so postale tradicionalna srečanja strokovnjakov in združujejo interese številnih strokovnih društev, ki skrbijo za program konference na svojih delovnih področjih, hkrati pa organizirajo svoje sestanke, okrogle mize in vabljena predavanja, na katerih se je mogoče pogovoriti o strokovnih problemih, o tehnološkem in znanstvenem razvoju, mednarodnem povezovanju, izobraževalnih programih, o financiranju, zaposlovanju in podobnem. Programskemu odboru predseduje prof. dr. Andrej Žemva iz Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani.

Spremljanje novosti in trendov ter raziskovanje možnosti nadaljnjega razvoja

Osnovni program konference bodo dopolnila številna vabljena, pregledna in poučna predavanja, kjer bodo raziskovalci poročali o svojih dosežkih pred kritičnim strokovnim forumom udeležencev. Na ta način bomo spremljali novosti in trende ter raziskovali možnosti razvoja stroke na specifičnih področjih. Med pestrim naborom dogajanja bosta veliko pozornosti požela predavanje, ki ga je pripravil James Jhing-fa Wang: Orange Technology and Happiness Informatics in predavanje Aurilla Aurelie Bechina Arntzen: Knowledge Management in System Engineering: Concepts and Challenges. V torek bosta v ospredju A.R. Hurson: PERCEPOLIS: Pervasive Cyberinfrastructure for Personalized eLearning and Instructional Support in Andrej Krejan, Hella Saturnus Slovenija, s predavanjem Trends in development of modern automotive headlamps. Poleg 22 rednih sekcij s 120 prispevki, bo potekala še predstavitev 19-ih projektov, odvilo se bo Tekmovanje študentskih prispevkov 2015 Slovenske sekcije IEEE ter dogodek Poster sekcija: Po kreativni poti do praktičnega znanja. Tradicionalna konferenca združuje strokovnjake področja in ponuja številne možnost za strokovne diskusije, mreženje, druženje in zabavo.