O-STA

Skupina Alibaba predstavlja inovativno digitalno izkušnjo, ki bo javnosti izven Kitajske pomagala bolje razumeti podjetje

HANGZHOU, Kitajska--(BUSINESS WIRE)-- Alibaba Group Holding Limited (NYSE:BABA) je danes predstavila spletno stran Alibaba Defined, celostno digitalno izkušnjo, ki bo uporabnikom izven Kitajske pomagala bolje razumeti poslovni model, strategijo, izdelke in storitve podjetja.

Alibaba Defined vključuje sporočila izvršnega predsednika uprave Jacka Maja, glavnega izvršnega direktorja Daniela Zhanga in druge vsebine, ki spadajo k letnem poročilu. Alibaba Defined je sedaj dostopen na http://ar.alibabagroup.com/2015/index.html.

"Skupina Alibaba je dobro znana na Kitajskem, kjer so potrošniki v stiku z našimi izdelki in storitvami vsak dan. Vendar je za javnost izven Kitajske, ki ima omejen dostop do našega ekosistema, lahko težko ceniti naše poslanstvo, podjetje in cilje," je povedal Joe Tsai, izvršni podpredsednik uprave. "Naše prvo letno poročilo je bila odlična priložnost, da ustvarimo celostno izkušnjo za vsakogar, ki bi nas želel bolje spoznati."

Alibaba Defined vključuje vizualno bogate interaktivne vsebine, ki prikazujejo ekosistem skupine Alibaba. Uporabniki lahko na strani preberejo o izkušnjah prodajalcev in zgodbo o podjetniku, ki mu je skupina Alibaba pomagalo začeti, voditi in razviti podjetje. Uporabniki lahko prav tako izkusijo vsakdan povprečnega potrošnika, da bi razumeli, kako kupci, katere Alibaba šteje že več kot 360 milijonov letno, uporabljajo njihove izdelke in storitve.

Da bi razumeli Alibabo, je pomembno razumeti Kitajsko. Alibaba Defined uporabnikom prikaže sodobno Kitajsko in jim predstavi kontekst, s katerim lahko bolje razumejo velikost naraščajoče tržne priložnosti in kako je kitajski spletni trgovinski trg v zgolj nekaj letih postal največji na svetu.

Videoposnetki na strani Alibaba Defined prikažejo uporabnikom, kako Alibaba gradi tržno podlago za prihodnost - najprej vzpostavijo vezi na celotnem območju Kitajske, vključno s 600-milijonskim prebivalstvom na podeželju, nato razširijo mednarodne operacije tako, da pomagajo svetovnim podjetjem in znamkam zagotoviti boljši dostop do številčnega in naraščajočega srednjega razreda.

Če želite izkusiti Alibaba Defined, obiščite http://ar.alibabagroup.com/2015/index.html. Sledite pogovoru na Twitterju pod @AlibabaGroup.

O skupini Alibaba

Poslanstvo skupine Alibaba je, da podjetjem pomaga uspeti kjerkoli na svetu. Skupina je največje spletno tržno podjetje na svetu po obsegu poslovanja. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1999 in ponuja temeljno tehnološko podlago in tržni doseg, s katerim lahko podjetja lažje izkoristijo možnosti interneta za vzpostavitev večje spletne prisotnosti in tržnega upravljanja z več sto milijoni potrošnikov ter drugimi podjetji.

Glavna podjetja skupine Alibaba so med drugimi:

  • Taobao Marketplace (www.taobao.com), največja kitajska spletna trgovina
  • Tmall.com (www.tmall.com), največja kitajska platforma za znamke in trgovce na drobno
  • Juhuasuan (www.juhuasuan.com), najbolj priljubljen kitajski trg za skupinske nakupe
  • Alitrip (www.alitrip.com), vodilna spletna platforma za rezervacije potovanj
  • AliExpress (www.aliexpress.com), svetovni spletni trg, s katerim potrošniki lahko kupujejo izdelke neposredno iz Kitajske
  • Alibaba.com (www.alibaba.com), največja kitajska veleprodajna platforma za mala podjetja
  • 1688.com (www.1688.com), vodilni spletni veleprodajni trg na Kitajskem
  • AliCloud (www.alicloud.com), ponudnik računalniških storitev v oblaku za podjetja in podjetnike

Izvirno različico tega sporočila si lahko ogledate na:

http://www.businesswire.com/news/home/20151008005696/en/

Kontakti

Alibaba Group Holding Limited
Bob Christie, 917-860-9410
Bob.christie@alibaba-inc.com

Vir: Alibaba Group Holding Limited