O-STA

Bivši ameriški predsednik Bill Clinton slavnostni govornik na vrhu o Kitajski in internetu; vrh naj bi razpravljal o prihodnosti spletnega poslovanja na Kitajskem

HANXU, Kitajska--(BUSINESS WIRE)--27. julij 2005--Bivši ameriški predsednik Bill Clinton bo slavnostni govornik na vrhu "China Internet Summit", ki bo v West Lakeu potekal 10. septembra 2005. Podjetje Alibaba.com je sporočilo, da bodo na vrh prišli tudi znani managerji iz vsega sveta, ki bodo sodelovali v pogovorih o spletnem poslovanju na Kitajskem ter rasti spletnih podjetij.

Vrh v West Lakeu je vsakoletni dogodek, na katerem vodilni direktorji internetnih podjetij iz Kitajske in drugod po svetu en dan razpravljajo o najnovejših trendih. Od prvih začetkov v letu 2000 je dogodek postal največje zbirališče za kitajske internetne poslovneže in med govorniki je bilo že več kot deset direktorjev podjetij, ki kotirajo na NASDAQu. Letos bo dogodek postal globalen, saj se bodo razprave odvijale pod naslovom "Connecting China and the World" (povezovanje Kitajske s svetom).

China Internet Summit, ki ga v West Lakeu organizira Alibaba.com, je nestrankarski dogodek, ki se osredotoča na odprte razprave med govorniki in sodelujočimi. Letos bodo v središču pozornosti ključni izzivi za kitajska internetna podjetja, na primer globalizacijske strategije, prihodnost spletnega igralništva in razvoj e-poslovanja.Poleg Billa Clintona so udeležbo potrdili še govorniki:

-- William Ding, ustanovitelj podjetja Netease (Nasdaq: NTES)

-- Charles Zhang, predsednik uprave podjetja Sohu (Nasdaq: SOHU)

-- Ma Huateng, predsednik uprave podjetja Tencent (SEHK 700)-- Tianqiao Chen, predsednik uprave podjetja Shanda (Nasdaq: SNDA)

O podjetju Alibaba.com

Alibaba.com je vodilno podjetje za e-poslovanje na Kitajskem, ki upravlja največje trgovalne platforme za mednarodno in domačo trgovanje na Kitajskem, poleg tega pa ima v lasti tudi najbolj priljubljen spletni plačilni sistem na Kitajskem AliPay.Alibaba ima več kot 15 milijonov registriranih obiskovalcev iz 200 držav in teritorijev. Leta 2004 so prodajalci in kupci, ki uporabljajo spletne strani družbe, sklenili za več kot 4 milijarde dolarjev poslov.

Alibabina spletišča

Alibabine tri spletne trgovine so vodilne na svojih področjih, saj prodajalcem in kupcem omogočajo trgovanje z več kot 28 kategorijami produktov:Alibaba International (www.Alibaba.com) je spletna stran v angleščini, ki je namenjena predvsem mednarodnim majhnim in srednjim podjetjem. Stran ima 1,5 milijona registriranih uporabnikov iz več kot 200 držav in teritorijev.Alibaba China (www.China.Alibaba.com) je največje spletišče na Kitajskem za trgovanje med podjetji.TaoBao (www.Taobao.com) je najpopularnejše spletišče za trgovanje med posamezniki.AliPayAliPay (www.AliPay.com) je vodilni sistem za spletno plačevanje med posamezniki in podjetji na Kitajskem.

KONTAKT:

Center za odnose z javnostmi

WCTV - New York, 212-445-8220

e-pošta: Mediarelations@wctv.com

ali

Alibaba.com

Porter Erisman, direktor za korporativno trženje

Tel.: +86-138-1782-6630

porter@alibaba-inc.com