O-STA

Coty Inc. napovedal nakup vodile svetovne platforme za digitalno trženje, Beamly

Transakcija bo Cotyju zagotovila pospešek na vseh področjih digitalnega trženja

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- Coty Inc. (NYSE:COTY) je sporočil, da je sklenil dokončen dogovor o nakupu Beamlyja, enega od vodilnih podjetij za digitalno trženje, ki deluje iz New Yorka in Londona. Beamly je v prvi vrsti osredotočen na rast in vključevanje občinstva za potrošniške znamke in digitalne medije. Medtem ko je Beamly aktiven na vseh področjih digitalnih medijev, ki vključujejo spletne video vsebine, se osredotoča na družbene medije, kjer dosledno presega tržne norme. Podrobnosti transakcije niso bile razkrite.

Beamly bo sicer še naprej širil svoje kampanje in zajemal tudi stranke, ki niso Cotyijeve, nakup pa bo pomenil tudi velik korak naprej pri Cotyjevih lastnih zmogljivostih na področju digitalnega vključevanja. Coty in njegovi licenčniki bodo pridobili predvsem z Beamlyjevo serijo orodij za primerjanje družbenih podatkov, ustvarjanje vsebin, optimizacijo vsebin in vključevanje potrošnikov, s katerimi bo moč izvajati Cotyjevo strategijo razvoja blagovne znamke. Ekipa Beamy bo tesno sodelovala v celotni Cotyjevi notranji organizaciji trženja in tako zagotavljala učinkovitejše kampanje digitalnega trženja v vseh potrošniških segmentih.

Beamy bo še naprej vodil izvršni direktor Jason Forbes, nadziral v imenu Cotyja pa Camillo Pane, podpredsednik za področje razvoja. Ekipa Beamlyja v New Yorku bo imela sedež na posebnem oddelku Cotyjeve izpostave v New Yorku, medtem ko bo londonska ekipa ostala v svojih trenutnih prostorih.

"Nakup Beamlyja bo naslovil pospešen premik potrošnikov od tradicionalnih medijev k digitalnim medijem, ki delujejo v realnem času, in h kanalom družbenih medijev," je povedal Pane. "Jason in njegova ekipa imajo preverjene sposobnosti in podjetniško platformo, ki uspešno naslavlja in vključuje potrošnike 21. stoletja. Beamly bo prav tako pomagal pospešiti rast našega elektronskega poslovanja in bo v pomoč Cotyju na njegovi poti do visoko osredotočenega, vodilnega specializiranega igralca na področju kozmetike."

"Naša platforma je vertikalne standarde za ceno na klik in ceno za ogled prekosila za devetkrat," je povedal Forbes. "S Cotyjem bomo lahko pospešili inovacijo proizvodov in se razširili na trgu strank, katerih primarna naprava je mobilni telefon."

Napovedne izjave

Določene izjave v sporočilu za javnost so napovedne izjave. Napovedne izjave odsevajo Cotyjeve trenutne poglede, povezano s sklenitvijo nakupa Beamly. Tovrstne napovedne izjave razpoznamo po izrazih, kot so "priložnost", "potencial", "bi lahko", "nameravamo", "bomo", "bi" in podobnih besedah in izrazih. Dejanski rezultati se lahko občutno razlikujejo od napovedanih zaradi tveganj in negotovosti, vključno z netočnostmi pri naših ocenah transakcije, težavami pri integraciji Beamlyja s Cotyjem in drugimi težavami pri doseganju pričakovanih koristi transakcije. Več informacij o potencialnih tveganjih in negotovostih, ki bi lahko vplivale na poslovanje Cotyja in njegove poslovne rezultate, najdete v razdelku "Dejavniki tveganja" in "Razprava in analiza uprave o finančnem stanju in poslovnih rezultatih" v Cotyjevem letnem poročilu na obrazcu10-K za fiskalno leto, ki se je zaključilo 30. junija 2015, in drugih periodičnih poročilih, ki jih je ali jih bo podjetje Coty predložilo ameriški Komisiji za trg vrednostnih papirjev in borzo (Securities and Exchange Commission - SEC). Coty ne prevzema odgovornosti za posodabljanje napovednih izjav v tem sporočilu ali kjerkoli drugje.

O podjetju Coty

Coty je vodilno podjetje na področju lepotne kozmetike z neto prihodki 4,4 milijarde dolarjev za fiskalno leto, ki se je zaključilo 30. junija 2015. Coty je bil ustanovljen v Parizu leta 1904 izključno kot kozmetično podjetje, katerega portfelj znanih dišav, ličil ter izdelkov za nego kože in telesa je naprodaj v več kot 130 državah in teritorijih. Cotyjeva ponudba izdelkov vključuje svetovno znane znamke, kot so Adidas, Calvin Klein, Chloe, Davidoff, Marc Jacobs, OPI, philosophy, Playboy, Rimmel in Sally Hansen.

Za več informacij o Cotyju obiščite www.coty.com.

O podjetju Beamly

Beamly je napredno podjetje za digitalno trženje, ki deluje iz New Yorka in Londona. Gre za svetovno vodilno platformo za družbeno odkrivanje in vključevanje, ki nudi celovit sklop podjetniških proizvodov, med katere spadajo orodja za primerjanje družbenih podatkov, za ustvarjanje vsebin, optimizacijo vsebin in vključevanje potrošnikov. Beamly vodi nekdanji izvršni direktor družbe Time Warner Cable, Jason Forbes.

Izvorna različica je na voljo na businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20151019005382/en/


Kontakti

Coty Inc.
odnosi z vlagatelji
Kevin Monaco, 212-389-6815

ali

odnosi z mediji
Jessica Baltera, 212-389-7584

ali

Beamly Media Relations
Sarra Mander, +44 207 434 550

Vir: Coty Inc.