O-STA

Končuje se humanitarna akcija Športniki za bolne in revne otroke

V ljubljanskem Citiy parku je že od 21. julija na ogled razstava oblačil in rekvizitov priznanih športnikov, ki jo je v sodelovanju s športniki pripravila Fundacija za pomoč otrokom. Moto razstave, ki je hkrati tudi humanitarna akcija in dražba razstavljenih predmetov, je Športniki za bolne in revne otroke, denarni izkupiček pa bo v izključno namenjen bolnim in revnim slovenskim otrokom.

Razstavljenim predmetom številnih športnikov, med njimi deskarja Dejana Koširja , atletinje Jolande Čeplak, smučarja Jureta Koširja, skakalca Primoža Peterke, maratonskega plavalca Martina Strela, kolesarja Tadeja Valjavca, strelca Rajmonda Debevca, ultramaratonca Dušana Mravljeta, ekstremnega kolesarja Jureta Robiča, košarkarja Raša Nesteroviča in voznika rallya Marcusa Gronholna, so se v soboto pridružili še rekviziti alpinista Tomaža Humarja. Danes zvečer bodo razstavo obogatili še popolnoma novi dresi nogometnih reprezentantov Zlatka Zahoviča, Mirana Pavlina in Nastje Čeha, saj so jih prvič in zadnjič uporabljali na tekmi 20. avgusta.

Razstava je na ogled do petka, 5. septembra, humanitarna akcija oz. dražba pa se bo nadaljevala do četrtka, 18. septembra, ko bo v City parku tudi zaključna prireditev.