O-STA

Fundacija za pomoč otrokom pripravlja v decembru različne humanitarne akcije

Ustanova Fundacija za pomoč otrokom pripravlja v mesecu decembru nekaj akcij, katerih izkupiček je namenjen bolnim otrokom in njihovim družinam po vsej Sloveniji.

V sodelovanju z Mobitelom poteka akcija SMS Donacije, v kateri naročniki GSM/UMTS storitev in uporabniki mobilnih telefonov lahko pošljejo na številko 1919 geslo POMOČ in tako prispevajo 230 tolarjev. Mobitel se je v celoti odpovedal prihodkom iz naslova dohodnih in odhodnih SMS sporočil.

Akcija PODARI IN OSREČI je namenjena zbiranju različnih prodajnihi artiklov in denarnih sredstev v prazničnem decembru za domače bolne otroke in njihove družine v naslednjih Mercatorjevih centrih:

- Mercator center Ljubljana

- Mercator center Domžale

- Mercator center Kamnik

- Mercator center Maribor

- Trgovski center Logatec

- Trgovski center Grosuplje

- Supermarket Frankovo naselje, Škofja Loka

- Supermarket Medvode

- Supermarket Mercator v Gadafi centru Bled

- Supermarket Staneta Žagarja, Radovljica

V sklopu akcije DREVO DOBRIH ŽELJA, ki poteka v sodelovanju s podjetjem Merkur, je fundacija v mesecu septembru Hematoonkološkemu oddelku pediatrične klinike že podarila dve dvokanalni infuzijski črpalki za otroke, obolele za rakomo, 18. decembra pa bo v večjih Merkurjevih centrih s pomočjo Merkurja in Hematoonkološkega oddelka po vsej Sloveniji priredila zabavo z Božičkom, škrati�... in obdarila preko 230 družin z bolnimi otroci, ki so zboleli za rakom od leta 2000 do danes.

V božični akciji 103.7 POMAGA, ki bo v sodelovanju z mariborsko radijsko postajo Center potekala od 13. do 25. 12., bo Fundacija za pomoč otrokom zbirala finančno pomoč med posamezniki in podjetji. Vsak dan bodo na radijskih valovih predstavili eno zgodbo družine z bolnim otrokom oz. natančneje zgodbo bodo predstavili starši sami brez razkritja identitete.

Poslušalci bodo lahko pomoč izkazali z vključitvijo in sodelovanjem v katerikoli izmed akcij 1, 2 in 5, organizatorji akcije pa bodo v tej četrti akciji dodali še dve možnosti, in sicer pomoč z nakazilom na transakcijski račun, odprt pri NLB št. 02092- 0090588516 s pripisom pod namen nakazila ZA 103.7 POMAGA, poslušalci pa bodo lahko poklicali na telefon 04/58 64 900, poslali SMS s podatki na 031 268 322 ali posredovali podatke na info@fzpo.org in pripisali vsoto, ki bi jo želeli podariti.

Naslednja akcija se imenuje STAR PAPIR ZA NOVO VESELJE in je prav tako namenjena bolnim otrokom in njihovim družinam v stiski. To je že druga tovrstna akcija, ki jo v sodelovanju s podjetjem Surovina Maribor d.d. , vrtci in osnovnimi šolami organizira Fundacija za pomoč otrokom. V minuli akciji v marcu in aprilu letos so s pomočjo številnih sodelujočih - šol, vrtcev, podjetij, posameznikov, ministrstev, tabornikov, skavtov in celo cerkva�...- predvsem pa s pomočjo 32.000 otrok zbrali preko 500 ton papirja oz. približno 6 MIO SIT. S tem denarjem so pomagali bolnim otrokom in njihovim družinam v stiski pri financiranju različnih zdravljenj pri nas in v tujini ( v Avstriji, v Belgiji). Družinam bolnih otrok, ki so se znašle v hudih finančnih stiskah, pa so pomagali tudi pri iskanju pravic, stanovanjskem problemu, selitvah, pri gradnji in drugo.

V drugem delu akcije so k sodelovanju povabili preko 1200 vrtcev, osnovnih šol, osnovnih šol s prilagojenimi programi, srednjih šol, fakultet ter ostalih ustanov. Prav tako pa k sodelovanju vabijo vse medije (v prejšnji akciji so mediji že nakazali sredstva in se tako tudi pridružili akciji ) in jih pozivajo, naj obvestijo svoje bralce in poslušalce, tako posameznike kot tudi podjetja, da se k akciji priključijo in prispevajo star papir za bolne otroke na naslednji način :

- manjše količine lahko peljejo na najbližjo izpostavo podjetja Surovina - vse lokacije ter kontaktne osebe s telefonskimi številkami so vidne na straneh www.fzpo.org pod PAPIRNA AKCIJA

- kot stanovalci bloka, taborniki, razna združenja�... lahko organizirajo zbiranje, kontaktirajo podjetje Surovina ali najbližjo izpostavo Surovine in naročijo brezplačni zbiralnik za zbiranje papirja (Surovina ga pripelje, odpelje in papir presortira)

- tudi kot podjetje lahko naročijo brezplačno postavitev in odvoz zbiralnika

- za vse večje količine naročijo brezplačen odvoz

Pomembno je, da povedo, da papir poklanjajo v okviru akcije Star papir za novo veselje ustanovi Fundaciji za bolne otroke, lahko pa si na spletnih straneh ustanove pogledajo, kateri vrtci, šole�...so se k akciji pridružili, in papir lahko oddajo tudi SODELUJOČI šoli, vrtcu�...saj le-ti kandidirajo za nagrado - enoletno uporabo avtomobila PEUGEOT PARTNER. Poleg tega imajo vse sodelujoče šole, vrtci, fakultete ves čas trajanja akcije DO KONCA ŠOLSKEGA LETA 2004/ 2005 posebne ugodnosti pri nakupu avtomobila Peugeot, pri nakupu delovno zaščitnih sredstev in programa Pamp podjetja Oblačila ČIB 2000, pri nakupu športnih rekvizitov podjetja SPORT 2000, pri nakupu prodajnih artiklov podjetja MAGMA in pri nakupu artiklov spletne trgovine Mimo vrste.com podjetja Domenca.

Količine podarjenega papirja in donatorje bodo ažurno beležili na spletnih straneh ustanove pod Papirna akcija.

Prav tako bodo veseli tudi obratnega odziva - nagrad za najbolj pridne otroke. V to akcijo se je že vključilo podjetje Peugeot, ki bo trem najbolj izvirnim risbam otrok ob zaključku akcije poklonilo lepe nagrade. Zbirali bodo tudi najboljše spise na temo kako sem pomagal prijatelju, znancu, sovrstniku, družini, bolnemu otroku, okolju�... Iz teh spisov bo nastala knjižica, iz slik pa koledar Fundacije za leto 2005. Najboljše spise bodo nagradili. Veseli bodo tudi pomoči v darilih za najbolj pridne otroke, ki bodo zbrali največ papirja. V prejšnji akciji je uspelo najuspešnejši zbiralki zbrati kar 2,5 tone papirja.

V okviru božičih akcij bodo bolnim otrokom in njihovim družinam v stiski poleg pomoči v obliki Mercatorjevih izdelkov in denarja podarili tudi igrače s pomočjo Emone Obale Koper, Save Kranj, BTC, oblačila s pomočjo podjetja Magistrat Internacional - Emporium in obutev s celoletno pomočjo podjetja Peko Tržič.

V mesecu decembru je nesebični donator, podjetje Johnson & Johnson, za praznike namenilo 2 milijona tolarjev domačim bolnim otrokom ter njihovim družinam v stiski, podjetje Maros pa je namenilo milijon tolarjev Fundaciji za bolne otroke, torej domačim otrokom namesto božično-novoletnih voščil in daril.

npr. S POLETOM POMAGAM, Z JANO POMAGAM, S STOPOM POMAGAM, Z ANJO POMAGAM, Z RADIEM

Vsa zbrana sredstva bodo dobile družine v stiski z bolnimi otroci, kot darilo vseh nas - naj imajo Božič in Novo Leto ter začetek leta 2005 lep, kolikor je mogoče.

Med vsemi bralci, poslušalci, ki bodo kakorkoli pomagali in svoje podatke ter način pomoči sporočili preko telefona, pisma, SMS-a, e-maila, faxa, bodo 13. januarja izžrebali nekoga, ki bo prejel darilo generalnega pokrovitelja, in sicer VRHUNSKO GORSKO KOLO PEUGEOT v vrednosti 220.000 SIT.

Ustanova Fundacija za pomoč otrokom se vsem, ki bodo priskočili na pomoč, iskreno zahvaljuje!