O-STA

MakerLab med najbolj odmevnimi tehnološkimi trenutki leta 2015

Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani je bila zopet prepoznana za svoje dosežke. Netokracija, vodilni tehnološki medij v Jugovzhodni Evropi, ki redno poroča o največjih tehnoloških, digitalnih in startup dogajanjih v regiji, je namreč prvi Internet of Things MakerLab v Sloveniji uvrstil med najbolj odmevne tehnološke trenutke leta 2015.

MakerLab stremi k medsebojnemu povezovanju ter izmenjavi mnenj in orodij na IoT področju. Študenti imajo tako dostop do osnovne opreme, različnih orodij in strojev, ki so jim v pomoč pri učenju in razvoju produktov. Celoten sistem temelji na prostovoljnem delu mentorjev in organizatorjev, ki svoje izkušnje z veseljem delijo in z njimi pripomorejo k izvedbi idej. Je odlična dopolnitev k študiju, saj študentom omogoča praktično delo in spodbuja k ustvarjalnosti, predvsem pa vzpostavlja IoT skupnost, ki bo študente povezovala tudi po zaključku študija.

Poleg MakerLab-a so se med najbolj odmevne tehnološke trenutke uvrstili med drugim tudi projekt Goat Mug, zanimivo oblikovana kavna skodelica, ki je uspela na Kickstarterju; projekt LACEnano, ki bo izboljšal naprave za tetoviranje; slovensko-hrvaški startup Bellabeat, pametni nakit, ki ženskam pomaga pri spremljanju zdravja in dobrega počutja v različnih obdobjih življenja, ki je bil razglašen za najboljše mlado evropsko podjetje na področju zdravstva. Več si lahko preberete na povezavi http://bit.ly/1Z2mn95.