O-STA

Sušilec Gorenjeve premijske znamke Asko najboljši v Avstraliji

Na testu največje avstralske potrošniške revije Choice se je med 22 preizkušenimi sušilci perila najbolje odrezal sušilec Gorenjeve premijske globalne blagovne znamke Asko.

Choice je največja avstralska neprofitna potrošniška organizacija, ki preizkuša in primerja gospodinjske aparate, da bi potrošnikom tako priskrbela neodvisne in zanesljive rezultate, na osnovi katerih nato oblikuje priporočila za kupce. Ustanovljena je bila leta 1959 in ima danes več kot 170.000 naročnikov.

V neodvisnem potrošniškem testiranju je Choice preizkusil 22 različnih modelov sušilcev perila vseh največjih blagovnih znamk. Na prvo mesto med njimi so uvrstili sušilec Gorenjeve globalne premijske blagovne znamke Asko (model T884XLCHP). Sušilce perila so preizkušali v številnih kategorijah in med drugim ugotavljali, kateri posuši perilo najhitreje, delovanje katerega povzroči najmanj stroškov, kateri je najtišji in katerega so uporabniki glede na svoje izkušnje ocenili kot najbolj zanesljivega. Sušilec Asko je s 83% dosegel najboljši skupni rezultat in tako postal že četrti Askov gospodinjski aparat, ki se je na testih potrošniške revije Choice uvrstil na najvišja mesta.

Skupina Gorenje se bo v obdobju 2016-2020 v skladu z novim strateškim načrtom osredotočala na globalno rast s posebnim poudarkom na širitev trgov zunaj Evrope, kjer načrtujejo do konca 2020 skoraj podvojene prihodke od prodaje (196 milijonov evrov). Med najpomembnejšimi zunajevropskimi trgi je prav Avstralija, ob njej pa še ZDA, Bližnji Vzhod in Jugovzhodna Azija. Premijska blagovna znamka Asko bo glavni generator rasti v prekomorskih državah, še naprej pa bodo krepili deleže v Nemčiji, državah Beneluksa in Skandinaviji, pa tudi v Vzhodni in Centralni Evropi.