O-STA

Gorenjeva hčerinska družba Atag najuspešnejše nizozemsko podjetje leta 2015

Atag Nederland, hčerinska družba Skupine Gorenje, je po izboru organizacije National Business Success Awards Institute najuspešnejša nizozemska družba leta 2015.

Inštitut NBSA, katerega poslanstvo je spodbujanje uspešnosti ter izmenjava dobrih praks s tega področja, je lani že prepoznal Atag Nederland kot najboljšega v panogi gospodinjskih aparatov, letos pa so med več kot tisoč nizozemskimi podjetji Atag nagradili kot najuspešnejšo družbo minulega leta.

V izbor za največjo nizozemsko poslovno nagrado se je sicer prebilo 324 podjetij, ki po mnenju strokovne komisije pomembno prispevajo k uspehu danskega gospodarstva, med njimi pa je komisija za zmagovalca soglasno izbrala Atag Nederland. Nagrado National Business Success Award sta iz rok nekdanjega nizozemskega premierja Petra Jana Balkenendeja v imenu uprave Ataga prejela Robert Meenink in Robert Kapteijn.

Družba Atag Nederland je bila ustanovljena leta 2000, vendar imajo njene tri blagovne znamke daljšo zgodovino. Etna je bila ustanovljena leta 1856, Pelgrim leta 1920, Atag pa 1948. Od leta 2008 je Atag Nederland del Skupine Gorenje.

National Business Success Award Institute na osnovi strogih kriterijev nominira najboljše nizozemske družbe v posameznih panogah ter nagradi tiste, ki so v svojih panogah dosegle operativno odličnost in so svetli primeri poslovnega uspeha. National Business Success Award je glavna in edina poslovna nagrada, ki jo na Nizozemskem podeljujejo enkrat letno.