O-STA

Gorenje simbol kakovosti za slovenske državljane v letu 2016

Ljubljana, Zürich - Raziskava QUDAL - Quality Medal, ki jo je januarja letos v Sloveniji opravila mednarodna organizacija Icertias iz Züricha, je pokazala, da Slovenci z vidika kakovosti pri gospodinjskih aparatih na prvo mesto postavljajo aparate znamke Gorenje.

Državljanom Slovenije so v raziskavi QUDAL - Quality Medal zastavili vprašanje, kateri proizvajalec bele tehnike in gospodinjskih aparatov po njihovem mnenju zagotavlja absolutno najvišjo raven kakovosti. V tej kategoriji so Slovenci na prvo mesto postavili Gorenje, kakovost domačih blagovnih znamk pa prepoznavajo tudi v drugih raziskovanih podskupinah.

Raziskava QUDAL - Quality Medal razkriva razmišljanja Slovencev o vrednostih in kakovosti, ki so jim na voljo ter na kakšen način jih prepoznavajo in vrednotijo. Slovenski državljani in državljanke so bili v najnovejši raziskavi QUDAL - Quality Medal vprašani, kaj bi kupovali in uporabljali, če ob nakupu denar ne bi predstavljal težave in bi pri odločanju o nakupu upoštevali izključno kakovost.

Medalja QUDAL - Quality Medal je na osnovi mnenj potrošnikov močna oznaka tistih subjektov, izdelkov in storitev na lokalnem trgu, za katere so sami ocenili, da ponujajo najvišjo raven kakovosti, temelji pa na znanstveno podprtih tržnih raziskavah na temelju preverjene metode Deep Mind Awareness.

Za certifikacijskim projektom QUDAL stoji mednarodna organizacija Icertias s sedežem v Zürichu, ki je na certifikacijskem trgu že prepoznavna tako med potrošniki kot med podjetji v več kot 40 državah na petih celinah, tudi s programoma Best Buy Award in Customers' Friend.