O-STA

Delavnica Zimski video izziv v OpenLab-u

Radovednost in želja po znanju sta pomembni lastnosti vsakogar, ki želi v življenju izstopati iz povprečja. OpenLab je namenjen prav takim mladim posameznikom, saj jim omogoča dostop do ustvarjalnega okolja in novih znanj, kjer lahko mladi svoj prosti čas izkoristijo za udejstvovanje na lastnih inovativnih projektih. Je projekt Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani in s svojim delovanjem vlaga v Ekosistem talentov, kjer želijo mlade z delavnicami na področju inovativnosti in podjetnosti pripeljati do srednjih šol in fakultet v tovrstni stroki.

Tako se je v sodelovanju z ZOTKS (Zvezo za tehnično kulturo Slovenije) odvila akcija projekta TIP (Talenti, Inovativnost, Podjetnost), in sicer počitniška delavnica Zimski video izziv. Trajala je od ponedeljka, 15.2., do četrtka, 18.2.2016, zbralo pa se je deset nadobudnih udeležencev starih od 12 do 18 let, iz vse Slovenije. V štirih dneh so se naučili osnov video produkcije in vizualnega izražanja ter skozi proces učenja posneli videospot za skladbo Pompeii, britanske zasedbe Bastille.

Mladi ustvarjalci so bili nad delavnico navdušeni in pravijo, da je bila to odlična izkušnja za naprej. Večina se namreč s snemanjem in montiranjem različnih videov ukvarja že doma, neprofesionalno, tukaj pa so imeli moč izdelave videa preizkusiti na višjem nivoju in s profesionalno opremo. Najprej so jim predstavili zakonitosti kompozicije, da so izboljšali svoje veščine, pri izdelovanju osnovnega scenarija pa so ideje kar deževale. Po napornem snemanju so se lotili še video montaže in nastal je odličen končni izdelek. Fantje in dekleta so tako poglobili svoje znanje in pridobili novo izkušnjo in motivacijo za nadaljnje kreativno ustvarjanje. Video si lahko ogledate na: https://vimeo.com/155933878.