O-STA

Prenosljivost mobilnih številk - z rešitvijo podjetja Kapsch CarrierCom sedaj nič več težav za operaterje mobilne telefonije!

Prenosljivost mobilnih telefonskih številk (Mobile Number Portability ali MNP) - možnost, da uporabniki mobilne telefonije obdržijo svojo številko mobilnega telefona pri drugem operaterju - je nov izziv za operaterje mobilne telefonije. Da zadostijo tem novim parametrom, se morajo skrbno pripraviti. Podjetje Kapsch CarrierCom AG, ki je vodilni sistemski inovator z dolgoletnimi izkušnjami pri rešitvah v komunikacijski tehnologiji za operaterje fiksnih, mobilnih in podatkovnih omrežij, je idealen partner za omrežne operaterje. Z novim tipom rešitve MNP lahko Kapsch CarrierCom opremi ponudnike mobilne telefonije z natanko tem, kar potrebujejo, da se bodo lahko soočili s prihodnostjo.

Po priporočilu Evropske unije vse več evropskih držav sprejema zakonodajo, ki omogoča uporabnikom, da obdržijo svojo mobilno številko, vključno s klicno kodo, ko zamenjajo ponudnika. Operaterji mobilne telefonije morajo, ne glede na to, ali lahko uspešno ubranijo svoj tržni delež oziroma menijo, da lahko pridobijo nove tržne deleže, še vedno začeti ustrezne priprave, da bi zagotovili uporabnikom to možnost. Poleg tega bi moral biti za uporabnike, ki bi želeli zamenjati ponudnika mobilnih storitev, v prihodnje edini opravek to, da obiščejo prodajni center mobilne telefonije, sporočijo zaposlenim svojo željo o zamenjavi in jim dajo svoje uporabniške podatke. Vse ostale korake, kot so seznanitev prejšnjega ponudnika, posredovanje uporabniških podatkov brez napak in izdaja nove SIM kartice, opravi ponudnik mobilne telefonije.

S Kapsch CarrierCom lahko odgovorite na spremenjene tržne razmere hitreje kot konkurenca

Kapsch CarrierCom je razvil inovativno rešitev MNP, ki omogoča operaterjem mobilne telefonije, da prilagodijo svoje poslovne procese hitreje kot njihova konkurenca. To jim omogoča, da uresničijo najnovejše pogoje nadzornih organov v danih rokih in to z nizkimi stroški. Z uporabo odličnega sistema IT Process Management je moč določiti procese neodvisno od njihovih funkcijskih komponent in jih uresničiti kadarkoli brez obsežnih programskih stroškov. Rešitev MNP, ki jo ponuja Kapsch CarrierCom, zagotavlja zanesljiv pretok podatkov med uporabniki, prodajalci ter med novimi in starimi ponudniki mobilne telefonije. Glede na zahteve je moč prenešeno telefonsko številko shraniti v centralni bazi Master Routing Database ali v posameznih podatkovnih bazah omrežnih operaterjev. To vsebuje podatke o novem ponudniku, kar zagotavlja, da so vsi omrežni ponudniki seznanjeni s spremembo in da od tega trenutka naprej obravnavajo vse nadaljnje klice v "pravem" omrežju.

Rešitev MNP iz podjetja Kapsch CarrierCom: hitra, zanesljiva in preprosta za uvedbo

Zahvaljujoč dolgoletnim izkušnjam je rešitev podjetja Kapsch CarrierCom preprosta za uvedbo v obstoječih informacijskih okoljih (CRM, Order Management, Billing). Vrsta že pripravljenih in v praksi preizkušenih funkcionalnih komponent, ki so del rešitve MNP, odgovarja na vse zahteve po funkcionalnosti, povezane s prenosljivostjo mobilne številke.

Kapsch CarrierCom verjame v paket preverjenih, visoko kvalitetnih orodij, s posebnim poudarkom na varnem in brezhibnem delovanju vseh procesov, ki so hkrati prijazni do uporabnika. Zato se pri sistemu MNP uporablja Kapscheva Provisioning rešitev NetXtender, ki zagotavlja avtomatizirane in zanesljive procese prenosljivosti.

Nekaj podatkov o podjetju Kapsch CarrierCom AG

Kapsch CarrierCom AG je član skupine Kapsch in je inovator sistemov za rešitve v komunikacijskih tehnologijah, ki so namenjene operaterjem fiksnih, mobilnih in podatkovnih omrežij. Know-how podjetja zajema opremo za optične prenose, radijske sisteme, sisteme za prenos govora, mobilna omrežja GSM/GPRS/UMTS ter opremo za ATM, Frame Relay in IP. Kapsch CarrierCom tako zagotavlja celotno paleto storitev, ki segajo od svetovanja do oblikovanja, izgradnje in integracije ter celo vzdrževanja in vodenja celotnih omrežij.