O-STA

Finalna prireditev Miss športa Slovenije 2016 v soboto v Cankarjevem domu

Štirinajsta prireditev Miss športa Slovenije bo letos potekala prvič v samostojni organizaciji Društva športnih novinarjev Slovenije (DŠNS) in prvič v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma. Finalna prireditev bo v soboto, 7. maja, ob 20. uri, na njej bo nastopilo dvanajst finalistk.

Letošnja prireditev je doživela nekaj sprememb, ki jih je predstavila Anabelle Ann Logar, vodja prireditve Miss športa Slovenije. "Ponosni smo, da bomo prireditev prvič pripravili v največjem slovenskem kulturnem hramu. Spremembe se nadaljujejo tudi pri pri vstopnicah za prireditev, ki letos niso v prodaji. Prireditev je zgolj za povabljene in vse poteka elektronsko. Tudi samo dogajanje na odru bo malo drugačno, poleg štirih izhodov finalistk nas bo nasmejal voditelj in komik Andrej Težak Tešky," je dejala Logarjeva na novinarski konferenci v prostorih Skupine SIJ.

Odločili smo se tudi, da bodo vsi vmesni nastopi zgolj pevski. Večer nam bodo popestrili Raiven, ki je bila druga na letošnji Emi, Game Over, ki so po premoru ponovno stopili na odre, Matej Hribernik 'Blueman', Kaja Stankovič in Namik Salievski. Zamenjali smo tudi dolgoletni tradicionalni pokal s prečudovitimi novimi priznanji, ki jih je za nas naredila Skupina Sij. Po sami prireditvi pa vabimo vse goste, da se nam pridružijo na pogostitvi s pijačo v Cankarjevem domu. Da pa se večer ne konča prehitro je vsa mlajša generacija vabljena na uradni 'after party' v klub Cirkus," je povedala Logarjeva.

Priprave na finalno prireditev so se za dvanajst finalistk začele 1. marca, ko so imele v ljubljanskem Maxi klubskem salonu svojo prvo javno predstavitev. Od takrat naprej so vsak četrtek vadile v Fitnes klubu 4P.

"Na vajah so se dekleta predvsem posvetila skupni plesni točki s koreografinjo Našo Nered. Manager Fitnes kluba 4P Vojko Vučković je za njih pripravil tudi kondicijski trening. Vsaka izmed kandidatk bo morala predstaviti v posamični točki tudi svoj šport. Na vajah so imela dekleta tudi preizkuse vseh oblačil in obutve, ki so jih za nas pripravili Intersport, Naja, Mass in Nara Camicie. Nekaj spodbudnih besed so jim povedale tudi prejšnje zmagovalke. Ker pa lepota ni edina stvar, ki nam je pomembna, že vrsto let tesno sodelujemo s podjetjem Profil. Vse finalistke so imele z njimi individualne pogovor, kjer so testirali njihovo splošno razgledanost in komunikativnost," je potek priprav orisala Logarjeva.

Za finalistkami so tudi že številna snemanja in fotografiranje. Priprave na finalno prireditev, katere scenograf je Ivo Koritnik, je snemala ekipa EKvisuals, fotografiranja pa so potekala v Maxiju, Intersportu, Tivoliju in Acroniju. Za njihov videz so poskrbele vizažistke iz lepotnega studia Nillandia, ki bomo pomagale tudi na zaključni prireditvi, za frizure pa bodo poskrbeli pri Schwarzkopfu.

"V jeklarni Acroni, Skupina SIJ, so poskrbeli tudi za odlično kosilo celotne ekipe, samo snemanje in fotografiranje pa je bilo za vse nekaj novega in izjemnega. Za vse odlično nastale fotografije se zahvaljujemo fotografu Sportide Vidu Ponikvarju, v pripravah in prejšnjih snemanjih pa je sodelovalo še nekaj priznanih slovenskih fotografov," je še dodala Logarjeva, ki je predstavila tudi člane žirije.

V njej so svoje sodelovanje potrdili nekdanja alpska smučarka Katja Koren Miklavec, ki je med drugim sedaj predsednica sveta Fundacije za šport, plavalka Metka Sparavec, hokejist Marcel Rodman, predsednica ženske komisije OKS Barbra Jermann, atletinja in aktualna miss Kaja Bajda, teniški igralec Blaž Kavčič, odbojkar Matija Pleško in kot predstavnik sponzorjev dr. Denis Mancevič, direktor za korporativno komuniciranje v skupini SIJ.

"Poleg podpore vrhunskemu in lokalnemu športu smo v Skupini SIJ ponosni, da sodelujemo tudi pri izboru Miss športa. Za zmagovalko in njene spremljevalke smo iz našega jekla izdelali posebna priznanja, ki simbolizirajo vse, kar premorejo tudi vrhunske slovenske športnice - samodisciplino, neomajnost, pogum pa tudi nežnost in eleganco" je dejal Mancevič, direktor za korporativno komuniciranje Skupine SIJ.

Letošnje finalistke so tenisčica Sara Mitraković iz Ljubljane, kolesarka Ula Hvala iz Trbovelj, kickboksarka Aleksandra Mikić iz Ljubljane, atletinja Vesna Kašnik iz Velenja, plesalka Klara Japelj iz Vrhnike, atletinja Agata Zupin iz Komende, iz tega kraja prihaja tudi Robyn Strmšek, ki se udejstvuje v konjeništvu, Mojca Cesar iz Bohinjske Bistrice, posvetila se je fitnesu, športna Plezalka Eva Petrič iz Slovenskih Konjic, Neža Ribarič iz Velenja, ki se ukvarja olimpijskih dvigovanjem uteži in crossfitom, atletinja Brina Mljač iz Ljubljane in biatlonka Tjaša Bahovec iz Domžal.

Več o prireditvi in kandidatkah na spletni strani www.miss-sporta.si