O-STA

Znane so finalistke Miss športa Slovenije 2018

V sredo, 10. oktobra, je v Klubu Cankarjevega doma potekala predstavitev finalistk Miss športa Slovenije 2018. Poleg finalistk so bili prisotni tudi aktualna Miss športa Slovenije Manca Šepetavc, voditelj finalne prireditve Uroš Bitenc, Zoran Lazukič predstavnik podjetja Profil, vodja prireditve Anabelle Ann Logar ter Jože Zidar, predsednik DŠNS,. ki je nosilec licence Miss športa Slovenije.

Pred dvanajsterico mladih slovenskih športnic sta skoraj dva meseca priprav, vaj, fotografiranj in snemanj, preden bo lanska zmagovalka predala pokal, ki ga je izdelala skupina SIJ, svoji naslednici. Finalistke se nam bodo v času priprav predstavile tudi s pisnimi in video vsebinami, ki jih bodo pripravile v sodelovanju z Migi migi izzivom in pozivale k pomembnosti zdravega življenjskega sloga.

Letošnje finalistke so:

Ime

Priimek

Šport

Kraj

Tjaša

Centa

Cheerdance

Škofljica

Barbara

Gavranović

Pilates

Domžale

Maja

Grintal

Košarka

Domžale

Mojca

Haberman

Potapljanje na vdih (freediving)

Vuzenica

Dora

Markun

Fitnes

Tržič

Eva Zala

Marovt

Preskakovanje ovir s konji

Ljubljana

Pia

Piberl

Atletiko (disciplina šprinti)

Maribor

Maruša

Pinter

Jazz

Ljubljana

Katja

Podobnik

Gorski tek in tek na dolge proge

Žiri

Danijela

Todorović

Boks

Ljubljana

Sara

Vrečko

Odbojka

Slovenske Konjice

Kristina

Zvonar

Latinskoameriški in standardni plesi

Šmarje pri Jelšah


V zadnjih petnajstih letih se je Miss športa Slovenije uspešno uveljavila med slovenskimi športnicami, tako da je bilo tudi letos med njimi precej zanimanja za prireditev. Dekleta si predvsem želijo javnosti predstaviti svoj šport in razširiti njegovo prepoznavnost ter spodbujati pomembnost zdravega življenjskega sloga.

"Tudi letos smo izbrali dvanajst deklet, ker želimo, da se finalistke med seboj spoprijateljijo in postanejo ekipa, saj lahko le tako poskrbimo, da bo to zanje zabavna, sproščena, kreativna in pozitivna izkušnja. Zelo se nam zdi pomembno, da se dekleta med seboj podpirajo in si pomagajo, saj je to nekaj, kar primanjkuje naši družbi," je na današnji predstavitvi dejala vodja prireditve Miss športa Slovenije Anabelle Ann Logar.

Dodala je, da je bil sam izbor finalistk zelo pester in zato tudi precej težak. "Vendar smo izjemno zadovoljni s finalistkami in verjamemo, da je pred nami še ena fantastična izkušnja za vse. Finalistke nam bodo pripravile tudi serijo blogov in vlogov, zato nas spremljajte na naših kanalih. Na zaključni prireditvi se nam bodo dekleta predstavila s skupinsko plesno točko koreografinje Kim Germ ter s posamično predstavitvijo svojega športa. Prireditev bodo popestrili številni glasbeni in drugi gostje."

Izbor za Miss športa Slovenije se precej razlikuje od siceršnjih podobnih izborov, dekleta čaka tudi testiranje komunikativnosti in splošne razgledanosti pri podjetju Profil." Naša največja želja je, da razširimo med mlade pomembnost športa, aktivnega in zdravega življenja. Ženski šport je v primerjavi z moškim finančno prikrajšan, zato je ena od naših želja, da bi tudi na ta način skušali pomagati mladim športnicam najti nove pokrovitelje," je zaključila Logarjeva.

Več o finalistkah si lahko preberete na www.miss-sporta.si/finalistke2018

Fotografa: Rene Knapič in Tadej Frantar